Leren is leuk!

Vanavond behandelen wij met stap 3 aftrekschaak. Dat is een super mooie techniek: als je niet goed oplet kun je er veel door verliezen. Let je wel op, dan kun je hier heel veel mee winnen. Na de les is er competitie en ik hoorde kinderen uit mijn groep al tegen elkaar zeggen: O ja, dat is aftrekschaak. Ze pakken het zo snel op dat ik weleens sprakeloos ben.
Bij de andere groepen werd er druk overlegd en uitgelegd waarom een zet of een stelling goed is en waarom niet. Er wordt ook uit de werkboekjes gewerkt, wat heel nuttig is. Als kinderen deze immers in boekjes herkennen, herkennen ze die ook in een schaakpartij, waardoor ze nog beter kunnen winnen.
Tijdens de competitie werden er heel wat dames en torens geofferd (weggeven heet dat): de tegenstander glimlacht en pakt de dame of toren. Soms vergeet de tegenstander zijn eigen dame goed te dekken en dan staat het weer gelijk. Er werden veel veldslagen gewonnen en helaas voor de tegenstander ook verloren.
Met zijn allen hebben we er weer een geslaagde avond van gemaakt.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.