Bram Feenstra winnaar jeugd Grand Prix Apeldoorn

Bij de Grand Prix Apeldoorn is Bram Feenstra van schaakclub De Cirkel uit Ede als winnaar uit de strijd gekomen. Hij won alle vijf partijen in de hoogste zeskamp. Hidde Weller uit Apeldoorn eindigde knap als ‘runner up’ en legde daarmee ook beslag op een schaakbeker.


Bijna 100 deelnemers

Het toernooi in Apeldoorn was druk bezocht met in totaal bijna 100 deelnemers, verdeeld over 16 zeskampen. De locatie in het Bolwerk leende zich prima voor het toernooi, want alle schakers konden tussen de partijen door ontspannen in het jeugdhonk of buiten op het Johan Cruijff voetbalcourt. Zodra de tune van de Formule 1 klonk in de zaal, wisten alle deelnemers dat het weer tijd was voor de volgende ronde van het schaaktoernooi. Het was mooi om te zien dat er fanatiek werd geschaakt, maar wel in een sportieve en gezellige sfeer. Mede ook dankzij de inzet van alle vrijwilligers. We zijn ook veel dank verschuldigd aan Stimenz voor het beschikbaar stellen van de ruimte en faciliteiten.

Grootmeesters op bezoek!

Tijdens het toernooi waren ook de twee Apeldoornse grootmeesters aanwezig. Roeland Pruijssers kwam halverwege langs om de sfeer te proeven. Bij de prijsuitreiking was Thomas Beerdsen onze speciale gast. Voor ons reden genoeg om de toernooipuzzel geheel aan hem te wijden, met allerlei vragen over deze topper die dit jaar grootmeester is geworden. Thomas had nog een goede tip: blijf vooral veel schaken en houd plezier ook als je een paar keer zou verliezen.

Ook veel prijzen in natura

Bij de uitreiking waren er ook prijzen in natura voor de mooiste kleurplaat (Sam Dijkstra), de Thomas Beerdsen kenner (Daniël Brugge) en de beste schatter van het aantal stukken (Jill Hondtong). Schaakleraar Karel van Delft stelde daarnaast boeken beschikbaar over de ontwikkeling van schaaktalent en ‘ik leer schaken‘.

We kunnen terugkijken op een heel geslaagd toernooi en gaan ervoor om dit volgend jaar dunnetjes over te doen!

Winnaars GP Apeldoorn zeskampen 1 t/m 16

 1. Bram Feenstra
 2. Felix Heeres
 3. Liam van Werkhoven
 4. Max Cloosterman
 5. Christopher Chrispijn
 6. Max de Kleijn
 7. Christian Buve
 8. Max Braat / Marco Houbraken
 9. Jesse Steenhuizen
 10. Tim Korevaar
 11. Floor van Burg
 12. Daniël Brugge
 13. Hrehaan Jairam Yanamala
 14. Dex Hagen / Zain Aboumahmoud
 15. Pars Aslan
 16. Joost Tinholt

➔ Alle poule-uitslagen

➔ Toernooifoto’s gemaakt door fotograaf Coen Wouters


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.