Eindsprint voor voorjaarscompetitie!

We naderen het einde van het schaak­seizoen en daarmee ook de ontknoping van de voorjaars­competitie. Bovenaan het klassement deed Laurens goede zaken door in een direct duel met uitdager Rick te winnen. Deze partij ging lang gelijk op, maar na verlies van een toren door een onoplettend­heid moest Rick zich toch gewonnen geven. Daarmee stevent Laurens af op het club­kampioenschap bij de jeugd, maar er zijn nog wel drie ronden te spelen.

Voor het erepodium zijn nog veel schakers in de race, maar voorlopig staan Raul (2e) en Rick (3e) in de top drie. In de B-groep gaan Christopher en Samet nek aan nek, waarbij Alexander ook aan een opmars bezig is. In de C-groep beleefde Willem een onvergetelijke dag. Eerst mocht hij als eregast als allereerste Apeldoorner door de nieuwe tunnel van de Laan van Osseveld (zie de Stentor voor een leuke reportage!). Daarna had hij nog energie over om zijn schaakpartij tegen Zakharia te winnen. Thomas K. en Rintze staan dichtbij voor eremetaal.

De nog piepjonge Jonne versloeg Rijk en is daarmee aanvoerder van de D-groep, vlak voor Artur en Daniël S. en Daniël KG. Tim behoudt een ruime voorsprong in de E-groep, terwijl bij de jongste schaaktalenten in de F-groep Thomas en Joost zich al dapper weren.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.