Schoolschaaktoernooi weer een feest

We hebben een drukbezocht school­schaak­toernooi achter de rug op zaterdag­middag 18 februari. De mix van schaken en entertainment gaf weer een mooie dynamiek aan het toernooi. Dit jaar deden in totaal 44 teams en ongeveer 200 kinderen mee. Speciale gast was groot­meester Roeland Pruijssers. Maar ook de circus­school en de knutsel­hoek konden op veel belangstelling rekenen. En Joyce van der Meijden van de populaire serie Simon de Schaker zag de boeken als warme broodjes over de toonbank gaan.

Twee kampioenen: KWS en Eben Haëzer

Wat betreft het verloop van het toernooi, was het bij de aspiranten ongemeen spannend. Titelverdediger KWS en uitdager Eben Haëzer gingen nek aan nek, en hielden elkaar ook in het onderlinge duel in evenwicht.

Aan de finish na 6 speelronden waren de scores voor beide teams precies gelijk, ook in bordpunten en in weerstands­punten. Daarom volgde voor het eerst in de 46-jarige historie een gedeeld kampioenschap voor beide scholen. Felicitaties dus aan beide teams: KWS (Raul, Jimmy, Tom en Thijn) en Eben Haëzer (Rick, Lucas, Mark en Levi).

De talenten van De Zevensprong piekten op het juiste moment en veroverden de teambeker voor de derde prijs. De Zonnewende eindigde als vierde en is daarmee ook nog gekwalificeerd voor het Gelders kampioenschap in maart. KWS-2 maakte de top vijf compleet.


De Zonnewende winnaar bij de pupillen…

In het pupillen­toernooi was de hoofd­prijs voor het team van De Zonne­wende. Dit gebeurde op overtuigende wijze, ze bleven namelijk ongeslagen in zes speel­ronden. Oosterhuizen was de naaste achtervolger op de tweede plaats, voor het pupillen­team van Eben Haëzer.


…en Berg en Bos wint het starterstoernooi

Er waren ook veel enthousiaste en vaak nog piepjonge schakers in de categorie starters. Berg en Bos had uiteindelijk een half bordpuntje meer dan De Zeven­sprong en greep daarmee de eerste prijs. De Zonnewende deed ook in deze categorie goed mee en nam de derde prijs mee naar huis.

Al met al een mooie schaakmiddag, met speciale dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. We kijken nu al uit naar de volgende keer!


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.