Oscar Adams Nederlands kampioen snelschaken t/m 16 jaar!

Foto: Tjapko Adams
Bij het Nederlands kampioenschap snelschaken voor de jeugd in Harmelen heeft Oscar Adams voor een unieke prestatie gezorgd door de nationale titel te veroveren in de categorie B (t/m 16 jaar). Oscar heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld als schaker, waarbij hij in de coronatijd ook online zeer actief was. Al deze oefeningen werpen zijn vruchten af, want hij hield in Harmelen in een bijzonder spannende race zijn hoofd koel.

Foto: Tjapko Adams

Bij het snel­schaken kregen alle deelnemers drie minuten bedenk­tijd plus twee seconden per zet. Na 18 speelronden stond Oscar gedeeld bovenaan met 13,5 punten, samen met Tom van Egmond. Dit betekende dat er nog een beslissings­duel noodzakelijk was. Oscar bleek op het moment suprême over de sterkste zenuwen te beschikken en won de aller­laatste partij met de zwarte stukken. De eeuwige roem van Nederlands kampioen snel­schaken is nu zijn deel en Oscar kreeg ook een grote bokaal als prijs mee naar huis. Chapeau met deze prestatie en we zijn natuurlijk zeer trots op deze topper!

Naast Oscar waren er nog twee van onze jeugdleden actief bij dit NK-toernooi. Artur Makowski streed dapper mee in de C-groep t/m 14 jaar, maar ontmoette heel sterke tegenstand. Het was voor hem wel een hele leerzame dag en we gaan Artur zeker weer terugzien in andere toernooien.

Christopher Chrispijn schaakte mee in de G-groep voor kinderen t/m 8 jaar. Christopher is nog maar 7 jaar, maar is helemaal gek van schaken en is al zeer bedreven in het mat zetten. Bij dit NK-toernooi behoorde hij ook tot de uitblinkers en hij eindigde op een zeer knappe vierde plaats. Vor het eerst maakte hij het mee dat tegenstanders de partij konden claimen na een illegale zet, daardoor verloor hij wat punten onderweg. Maar met zijn eindscore van 11 punten kwam Christopher nog heel dichtbij het erepodium.

➔ Eindstand en individuele resultaten


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.