Jeugd clubavond nieuwe stijl

Vanaf vrijdag 18 september is iedereen van harte welkom bij de Schaakstad jeugd clubavond nieuwe stijl. Sinds mensenheugenis bestaat de clubavond voor de jeugd uit twee onderdelen: les en spelen. We hadden al langer het gevoel dat er iets aan ontbrak en daarom bestaat de clubavond voortaan uit drie onderdelen: les, spelen en gezelligheid. In dat derde gedeelte is er ruimte om met z’n allen bij elkaar te zitten om te kletsen, spelletjes te doen, een zojuist gespeelde partij na te bespreken of een potje te snelschaken. Zo komen we met elkaar op nieuwe ideeën en hopen we het clubgevoel te versterken. We willen de ouders nadrukkelijker bij de clubavond betrekken en ook nieuw is dat er regelmatig een topspeler uit het eerste team van Schaakstad zal komen buurten. De clubavond begint om 18.30 uur en eindigt (voor de oudste jeugd) om 20.30 uur.


Gezellig slot gebroken jeugdschaak seizoen

Na bijna vier maanden min of meer actief op internet te hebben geschaakt en met sommige stap-groepen ook online lessen te hebben gevolgd, konden we 10 juli dankzij de versoepeling van de coronaregels het seizoen met elkaar afsluiten in Denksportcentrum Noord.

Met een opkomst van 22 jonge schakers hadden we een gezellige avond. We vermaakten ons met biljartschaak, cilinderschaak, gongschaak en doorgeefschaak. Best lastig en soms grappig om met afwijkende regels te spelen. De ouders deden mee. Er waren chips om te snoepen. Wie klaar was kon kijken naar de schaakarena waar Merijn van Delft en Nico Zwirs commentaar gaven.

Oscar A. trakteerde omdat hij de club gaat verlaten. Ook bedankten we Andrea Denekamp (vertegenwoordigd door echtgenoot Bert en zoon Sjoerd) voor twee jaar coördinatorschap. Tot slot speelden we nog individueel.

Slottoernooi
Foto: Karel van Delft

➟ Meer foto’s…


Zomerschool Schaakweek

Stichting Schaakweek heeft een uitgebreid zomerprogramma samengesteld: voor volwassenen een trainingsweekend en voor de jeugd een zomerschool. Normaal gesproken coachen we in de zomer bij toernooien zoals het Open NK in Dieren en dat is altijd erg leuk. Vandaar deze nieuwe initiatieven om toch een beetje in contact te blijven met iedereen en te blijven trainen en spelen.

De Zomerschool is volledig online met overdag lessen, waarbij je niet al te veel hoeft te luisteren, maar met name stellingen uitspelen, nabespreken, etc. Kortom, interactieve, praktijkgerichte training. We delen in op leeftijd en niveau. Iedere avond om 19.00 uur organiseren we een snelschaaktoernooitje dat volledig open staat voor iedereen (jong en oud), waarbij Nico en ik zullen streamen, gezellig ouwehoeren en de dag doornemen. Voor ouders die meer willen weten over de begeleiding van hun kinderen, organiseert Karel wekelijks een ouderbijeenkomst.

Om de sfeer van de zomertoernooien alvast een klein beetje op te roepen, organiseren we de komende twee woensdagavonden (8 en 15 juli) om 19.00 uur een warming-up toernooitje met stream. Als u vragen hebt over de zomerschool, overweegt om mee te doen, of gewoon een potje wilt schaken en een praatje maken via de chat, weet u ons te vinden.