Prijsuitreiking najaarscompetitie

Op vrijdag 3 februari hebben we de prijsuitreiking gedaan van de najaars­competitie 2022-2023. Alle prijswinnaars zijn in het zonnetje gezet en kregen een mooie schaak­beker als beloning. Rick Roelofs greep toch wel verrassend de hoofdprijs. Aan zijn achter­volgers de uitdaging om in de voorjaars­competitie, die start op 10 februari, de rollen om te draaien.

Felicitaties aan alle jeugdschakers die in de prijzen zijn gevallen!

A-groep: 1. Rick, 2. Laurens, 3. Raul
B-groep: 1. Joas, 2. Mark, 3. Samet
C-groep: 1. Cinar, 2. Christopher, 3. Thijn
D-groep: 1. Lucas, 2. Lex, 3. Levi
E-groep: 1. Jonne, 2. Rintze, 3. Emir

Prijswinnaars


Alle prijswinnaars
Alle prijswinnaars

A-groep


Laurens, Rick, Raul
vlnr: Laurens, Rick, Raul

B-groep


Samet, Joas, Mark
vlnr: Samet, Joas, Mark

C-groep


Thijn, Cinar, Christopher
vlnr: Thijn, Cinar, Christopher

D-groep


Levi, Lucas, Lex
vlnr: Levi, Lucas, Lex

E-groep


Rintze, Jonne, Emir
vlnr: Rintze, Jonne, Emir


Schaakstad-jeugd bezoekt Tata Steel-toernooi

In het weekend van 21-22 januari is een groepje enthousiastelingen van onze schaakclub naar het Tata Steel schaak­toernooi geweest in Wijk aan Zee. Bij dit beroemde toernooi kun je de allerbeste schakers van de wereld ‘live’ in actie zien. In Wijk aan Zee staat in januari dan ook alles in het teken van het schaaktoernooi, erg leuk om de sfeer te proeven. Natuurlijk is even uitwaaien aan het strand ook een aanrader. En er was ruim voldoende tijd om zelf ook te schaken, waarbij diverse varianten voorbij kwamen. Al met al een geslaagd uitstapje dat voor herhaling vatbaar is!

Zie de foto’s voor een impressie. De mooiste foto komt op naam van Felix en Sofia. Zij spotten de wereld­kampioen schaken Magnus Carlsen toen hij op weg was terug naar het hotel. Ze trokken een sprint en vroegen of ze met hem op de foto mochten. Volgens Magnus hadden ze de groeps­foto wel verdiend!

 

Magnus met fans
Magnus met fans

Landenvierkamp: Nederland en Noorwegen op kop

We speelden vrijdag de vierde ronde van de competitie met landen­teams. Dat is altijd een gezellige avond, waarbij schakers van alle niveaus samen als team optrekken.

Dit keer stonden op het programma de matches tussen Amerika-Nederland en India-Noorwegen. In beide gevallen was sprake van een spannende strijd. Uiteindelijk waren het de teams van Nederland en Noorwegen die de winst behaalden, beide met 1 punt meer dan de tegenstander. Daarmee staan deze landen nu gedeeld eerste in de vierkamp, Amerika en India staan nu gedeeld op de derde plaats.