Vrijdag 11 juni: toets stap 1-3

Wat is het weer fijn om met zijn allen weer samen te kunnen komen op de clubavond. We hebben maandenlang online les gevolgd en competitie gespeeld. Dit had niet gekund zonder de enorme inzet van onze lesgevers, indelers en andere vrijwilligers, nogmaals bedankt allemaal!

De online lessen hebben er ook voor gezorgd dat het een wat chaotischer jaar is geweest dan anders. Om die reden willen we morgenavond een soort tussentijdse toets afnemen bij alle jeugdleden in de reguliere stappen 1, 2 en 3 (dit geldt dus niet voor de kinderen die tijdelijk op proef zijn). Natuurlijk erg leuk voor de kinderen om te kijken wat ze allemaal geleerd hebben. Maar vooral voor de lesgevers is het een goed meetmoment om even te kijken of bepaalde onderwerpen misschien aan de aandacht ontsnapt zijn en nog behandeld moeten worden.

Dit betekent dat de competitie morgen voor de kinderen in stap 1, 2 en 3 komt te vervallen. Zij zullen in plaats van competitie spelen, de toets maken. Het eerste en derde deel van de avond (respectievelijk les en gezelligheid) gaan gewoon door. De breng- en haaltijden veranderen dus ook niet. We vragen alle kinderen in stap 1, 2 en 3 om potlood en gum mee te nemen.

Dan nog een algemeen verzoek aan iedereen: meld je op tijd af voor de clubavond. De laatste weken hebben we erg vaak gehad dat kinderen in de competitie zijn ingedeeld maar toch niet op de clubavond aanwezig zijn. Meld je dus vóór vrijdag 16.00 af via e-mail of website.


Live clubavond vanaf vrijdag 21 mei

We mogen weer!

Vanwege de versoepeling van de maatregelen, kunnen we vrijdag weer terecht in de Regenboog. Dat wil dus zeggen dat we elkaar weer zullen gaan zien en er weer in levende lijve geschaakt kan worden. Er zal dus ook geen online les/competitie zijn.

Daarbij wil ik nog wel de algemeen geldende regels benadrukken:

  • Het is voor ouders niet toegestaan om naar binnen te komen.
  • Mondkapjes voor 18+ (in feite dus alle lesgevers) is binnen verplicht vóór de les en tijdens de competitie. De lesgevers mogen tijdens het lesgeven hun mondkapje af.
  • 18+ houdt ook 1,5 meter afstand, voor de kinderen onderling geldt dat niet.

Het spreekt inmiddels voor zich, maar we willen het toch graag even genoemd hebben. Heb je klachten, zit je in quarantaine, ben je in afwachting van je testuitslag, heb je nauw contact gehad met iemand die besmet is, etc.: blijf thuis!

» Lees verder…

Eben Haëzer online schaakkampioen 2021

Het 44e Apeldoorns Basisscholen Kampioenschap Schaken (ABKS) is volledig anders gelopen dan de vorige 43 edities. Voor het eerst vond het schoolschaakkampioenschap namelijk plaats via het internet. De organisatie had van de nood een deugd gemaakt en alle deelnemers konden vanuit de huiskamer de strijd met elkaar aangaan.

In totaal streden 14 teams en 86 schakers mee om de hoogste eer: Apeldoorns kampioen schoolschaken. De teams bleken bijzonder aan elkaar gewaagd en het was voortdurend stuivertje wisselen om de hoogste posities. Daarbij telden per team de scores van de beste vier spelers. De wedstrijden werden live van commentaar voorzien via een uitzending op Twitch van internationaal meester Nico Zwirs en organisator Chris Doornekamp.

Na 70 minuten verhit schaken, 329 partijen en in totaal 20.705 zetten was de einduitslag bekend. Het team van de Eben Haëzer bleek de trotse winnaar van het online toernooi. Een knappe prestatie van het team bestaande uit Simon Stufken, Robert van de Craats, Laurens van Grol, Laurens Roelofs, Joost Wilbrink en Aron Langbroek. Na een zeer spannende finish legde het combi-team van De Schakel & De Korf beslag op de tweede plaats. De schakers van de KWS kwamen ook op het erepodium en eindigden als derde, nipt voor de teams van De Zonnewende en De Zevensprong. In het individuele klassement waren de topscoorders:

  • Simon Stufken (Eben Haëzer)
  • Hidde Weller (Hertog van Gelre)
  • Robert van der Craats (Eben Haëzer)
  • Jens Eshuis (De Sjofar)

Graag allemaal tot ziens bij de 45e editie in 2022, dan hopelijk wel weer achter de schaakborden bij het Veluws College Walterbosch!