Leuke wekelijkse online teamactiviteit (snelschaak)

Afgelopen twee donderdagen hebben we met team Schaakstad Apeldoorn (Tjapko, jeugdlid Oscar en nog een paar merendeels zogeheten ‘middenmoters’) 3+2 teambattles gespeeld tegen andere Nederlandse teams. Qua niveau was het goed te doen: van de 31 actieve teams zijn we respectievelijk 16e en 12e geworden. Doe jij volgende week ook mee? Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Het toernooi is elke donderdag van 20.00 tot 21.30 uur op Lichess (gratis en spamvrij account). Je moet op Lichess lid zijn/worden van team Schaakstad Apeldoorn.

Je hoeft niet elke donderdag mee te doen. Elke week meedoen is prima, maar incidenteel ook. Je kunt er ook voor kiezen een deel van het toernooi mee te doen, dus later beginnen of eerder ophouden.

Verder is elke Apeldoornse enthousiasteling welkom, ook van buiten de vereniging.

Dag: elke donderdag
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Speeltempo: 3+2

Locatie: de link naar het toernooi kun je vinden op de teampagina van Schaakstad Apeldoorn

Niveau: lichess-rating van pakweg 1000 tot 2400 (wij denken vanaf stap 3+)

Instructies voor Lichess:

App/mail me gerust even als je vragen hebt. Doe jij volgende week ook mee?

Met hartelijke groet,

Tjapko Adams
06 – 3656 9668
schaakstad@slot-lodensteyn.demon.nl


Activiteiten in de vakantie

Op 26 februari is er geen les en competitie. Wat valt er wel te doen in de vakantie:

Simultaan GM Max Warmerdam
Eén van de topspelers van Apeldoorn, Max Warmerdam, is begin januari grootmeester geworden. Een bijzondere titel die alleen voor de allersterkste spelers is weggelegd. Om dit te vieren gaat hij een simultaan spelen tegen alle jeugdschakers van Schaakstad Apeldoorn, jullie dus! Een hele bijzondere kans om het op te nemen tegen een echte grootmeester. Op donderdag 25 februari om 19.00 uur zal de simultaan beginnen op lichess.org.

Om deel te kunnen nemen aan de simultaan, moet je lid worden van het team Schaakstad Apeldoorn op lichess.org. De meesten van jullie zijn dit al, maar als je niet precies weet hoe dat moet, vind je hier een uitgebreide instructie. Belangrijk: vul bij “Bericht” je echte naam in en geef aan dat je mee wilt doen met de simultaan.

De simultaan zal vanaf ongeveer 18.45 uur online staan bij lichess.org/simul en zal IM xamax2000 simul heten. Wil je weten hoe zo’n simultaan precies werkt, lees dan hier de uitgebreide instructie.

Schaakweek Winterschool
IM Merijn van Delft en IM Nico Zwirs organiseren tijdens de Krokusvakantie de Schaakweek Winterschool en deze week gaat de tweede week in. Overdag zijn de lessen, maar ’s avonds zijn de toernooitjes waar iedereen aan mee kan doen (dus ook als je niet meedoet met de Winterschool). Hieronder het toernooi overzicht met de linkjes naar de arena’s. Jullie zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Ben je de linkjes kwijt en kun je ze niet vinden? Ze staan ook op schaakweek.nl/winterschool/

Teambattles
Op lichess.org zullen er ook weer regelmatig teambattles zijn waar je aan mee kunt doen. In deze battles strijden we als club tegen allemaal andere clubs in Nederland, of tegen allemaal buitenlandse clubs in een internationale teambattle. Deze teambattles worden altijd aangekondigd via Whatsapp, maar ook in een bericht aan alle leden van het team Schaakstad Apeldoorn. Op de teampagina zijn de aanstaande teambattles ook terug te vinden.

Online clubavond
De online clubavond zal vrijdag 5 maart weer hervat worden met les en competitie. Zodra er weer de mogelijkheid ontstaat om de clubavond op de Regenboog te houden, laten we dat uiteraard weten.