Klaar voor de start!

Vandaag gaat het slottoernooi van de OSBO Grand Prix van start!

94 deelnemers verdeeld over 16 zeskampen zullen vandaag in het Bolwerk hun best doen om een eerste plaats te bemachtigen.
Niet alleen de nummers 1 en 2 gaan met een prijs naar huis, er is ook een kleurplatenwedstrijd, schaakpuzzel en loterij waarbij iedereen kans maakt!

Tussen het schaken door kan er gebruik worden gemaakt van het jeugdhonk en het Cruyff Court, en met het mooie weer erbij belooft dit een top dag te worden.

Aan alle deelnemende schakers, zet hem op!

Eindsprint voor voorjaarscompetitie!

We naderen het einde van het schaak­seizoen en daarmee ook de ontknoping van de voorjaars­competitie. Bovenaan het klassement deed Laurens goede zaken door in een direct duel met uitdager Rick te winnen. Deze partij ging lang gelijk op, maar na verlies van een toren door een onoplettend­heid moest Rick zich toch gewonnen geven. Daarmee stevent Laurens af op het club­kampioenschap bij de jeugd, maar er zijn nog wel drie ronden te spelen.

Voor het erepodium zijn nog veel schakers in de race, maar voorlopig staan Raul (2e) en Rick (3e) in de top drie. In de B-groep gaan Christopher en Samet nek aan nek, waarbij Alexander ook aan een opmars bezig is. In de C-groep beleefde Willem een onvergetelijke dag. Eerst mocht hij als eregast als allereerste Apeldoorner door de nieuwe tunnel van de Laan van Osseveld (zie de Stentor voor een leuke reportage!). Daarna had hij nog energie over om zijn schaakpartij tegen Zakharia te winnen. Thomas K. en Rintze staan dichtbij voor eremetaal.

De nog piepjonge Jonne versloeg Rijk en is daarmee aanvoerder van de D-groep, vlak voor Artur en Daniël S. en Daniël KG. Tim behoudt een ruime voorsprong in de E-groep, terwijl bij de jongste schaaktalenten in de F-groep Thomas en Joost zich al dapper weren.


Al 84 deelnemers voor OSBO Grand Prix van 3 juni!

Op 3 juni wordt het eindtoernooi van de OSBO Grand Prix georganiseerd bij Het Bolwerk. Met al 84 inschrijvingen belooft het weer een leuke editie te worden, en je kunt nog meedoen!

Je wordt ingedeeld in een groep van 6 kinderen en je speelt 5 rondes met 15 minuten bedenktijd per persoon. Iedereen maakt kans op prijzen en tussen de partijtjes door kan er lekker gespeeld worden in het jeugdhonk en Johan Cruijff court buiten.

Meedoen? Meld je snel aan voordat de inschrijving wordt gesloten.

Lees meer en schrijf je snel in!

Benieuwd wie er meedoet? Bekijk de deelnemerslijst.