maandagavond | woensdagavond

Algemeen

 • 27 augustus: rapidschaak
 • Deze interne (winter)competitie begint op 3 september en duurt t/m 29 april.
 • Vrijblijvend kennismaken en/of direct meespelen?
  Meld u aan via e-mail of bel wedstrijdleider Steven Braun op 06-14378365.
 • Speeltempo:
  • jeugd: 1 uur 10 min. (optioneel)
  • 20 jaar en ouder: 1 uur 40 min.

  In beide gevallen 10 sec. extra per zet.

Bekercompetitie

Parallel aan de wintercompetitie wordt een bekercompetitie gespeeld, volgens een knock-out systeem met één voorronde en vervolgens een aantal rondes (afhankelijk van het aantal deelnemers). Voor elke ronde staan ongeveer drie clubavonden gereserveerd op de wedstrijdkalender. Het resultaat van elke partij telt mee voor de wintercompetitie. Als de tegenstander niet meespeelt in de wintercompetitie op maandagavond, telt dit mee als een bye (2/3 van je eigen waarde). Je hoeft dus niet mee te spelen in de wintercompetitie op maandagavond. Wel worden de bekerwedstrijden gespeeld op maandagavond. De indeling van elke ronde gebeurt door loting.

De bedenktijd voor de bekerpartij bedraagt 1 uur en 25 minuten, met een toevoeging van 10 seconden per zet, voor beide spelers. Jeugdleden (spelers tot 20 jaar) hebben het recht om te kiezen voor 1 uur en 10 minuten, met een toevoeging van met 10 seconden per zet, voor beide spelers. Bij gelijke stand na remise wordt met telkens verwisselde kleuren een knock-out barrage gespeeld met een tempo van 5 minuten per speler per partij totdat er een winnaar is.

Opgeven kan via e-mail bij Steven Braun. Je kunt je t/m 1 oktober aanmelden. De winnaar krijgt een wisselbeker met daarop zijn naam gegraveerd.

Rapidcompetitie

Naast de wintercompetitie en zomercompetitie staan er op de maandagavond ook vijf rapidavonden gepland. Hierbij wordt het Zwitsers systeem gebruikt. Per avond spelen we drie wedstrijden van 18 min + 5 sec per zet. Je mag in totaal 5 byes opnemen. Dus als je de laatste ronde van de avond niet mee wilt spelen, kun je hiervoor een bye opnemen. Een bye betekent een half punt. Je hoeft je niet af te melden voor de avond, want je wordt pas ingedeeld als je er bent. Dus kom op tijd. Om 20.00 uur wordt de eerste ronde ingedeeld. Kom je te laat dan betekent dit dat je voor de eerste ronde een bye krijgt. De tweede ronde van de avond kun je dan uiteraard wel meedoen. Nadat de laatste partij van de ronde is verwerkt, wordt er opnieuw ingedeeld.

Er zijn in totaal vijf rapidavonden. De tweede avond valt dit jaar samen met de ALV. Het is daarom nog onbekend hoeveel ronden er totaal gespeeld worden, waarschijnlijk 14 of 15 ronden. De eerste avond is maandag 27 augustus. Aan het einde van de competitie winnen naast de nummers 1, 2 en 3 van de ranglijst ook de hoogstgeplaatste spelers van de overige groepen een prijs (mits zij niet tot de drie eerstgeplaatsten behoren).

Afmelden


Afmelden kan op drie manieren:

 • via een aantekening op de afwezigheidslijst die elke clubavond op het prikbord hangt;
 • via de afmeldpagina op deze website: voer uw naam en e-mailadres in, en geef vervolgens op voor welke avond(en) u zich afmeldt;
 • telefonisch uiterlijk maandag 18.00 uur op 06-14378365. Bij geen gehoor graag voicemail inspreken. Spreek duidelijk uw naam in en de maandagavond(en) waarop u niet komt.

Stand