Contributiereglement

  1. Dit contributiereglement is geldig vanaf 1 september 2018.
  2. Dit contributiereglement kan uitsluitend gewijzigd worden met instemming van de ledenvergadering.
  3. Het schaakseizoen loopt van 1 september t/m 31 augustus van het jaar daarop.
  4. Leden die op 1 september van een startend schaakseizoen 18 jaar of ouder zijn gelden als seniorleden.
  5. Leden die op 1 september van een startend schaakseizoen jonger zijn dan 18 jaar gelden dat hele schaakseizoen als juniorleden.
  6. Contributie senioren is 130 euro per schaakseizoen. (Goedgekeurd op de ledenvergadering van 4 april 2018.)
  7. Contributie junioren is 60 euro per schaakseizoen. (Goedgekeurd op de ledenvergadering van 4 april 2018.)
  8. Gesponsorde leden en leden die meespelen in de externe competitie en die op 1 september van een startend schaakseizoen een rating hebben van 2300 of hoger, zijn voor dat schaakseizoen vrijgesteld van het betalen van contributie. Ook ereleden zijn vrijgesteld van het betalen van contributie.
  9. Alle leden krijgen voor 1 september een contributiebrief met daarin vermeld de door hun te betalen contributie voor het dan startende schaakseizoen.
  10. De contributie mag in één keer voldaan worden. Ook bestaat de mogelijkheid om in twee gelijke termijnen te betalen.
  11. Als de contributie in één keer betaald wordt, moet de contributie vóór 1 oktober van het desbetreffende schaakseizoen voldaan worden. Als de contributie in twee gelijke termijnen betaald wordt, moet de eerste termijn vóór 1 oktober van het desbetreffende schaakseizoen betaald worden, en de tweede termijn moet vóór 1 april van het desbetreffende schaakseizoen voldaan worden.
  12. De contributie kan ook per Automatische Incasso voldaan worden. Indien u daar belangstelling voor hebt kunt u contact opnemen met de penningmeester. Als u per Automatische Incasso betaalt, betaalt u in twee gelijke termijnen, zoals beschreven in artikel 11.
  13. Leden die hun eerste termijn van de contributie niet vóór 1 november van het dan lopende schaakseizoen voldaan hebben kunnen door het bestuur (tijdelijk) uit zowel de interne als de externe competitie gezet worden. Leden die hun tweede termijn van de contributie niet vóór 1 mei van het dan lopende schaakseizoen voldaan hebben kunnen door het bestuur (tijdelijk) uit zowel de interne als de externe competitie gezet worden.
  14. Het lidmaatschap wordt voor een héél schaakseizoen aangegaan, d.w.z. van 1 september t/m 31 augustus van het jaar daarop.
  15. Er is een opzegtermijn van twee maanden (opzeggen dus vóór 1 juli).
  16. Dubbelleden van Schaakstad Apeldoorn die hoofdlid zijn van een andere bij de KNSB aangesloten club betalen minder contributie. Hun contributiebedrag wordt verlaagd met het bedrag dat Schaakstad Apeldoorn aan de OSBO zou moeten afdragen als het betreffende lid hoofdlid van Schaakstad Apeldoorn zou zijn.
  17. Voor situaties waarin dit contributiereglement niet voorziet zal het bestuur met betrokkene(n) een passende oplossing zien te vinden. Mocht er in onderling overleg niet een voor beide partijen aanvaardbare regeling getroffen kunnen worden, dan beslist het bestuur.