Derde team verliest van PSV DoDO/Barneveld 2

KNSB-competitieVooraf aan de wedstrijd tegen koploper PSV DoDO/Barneveld 2 was het verschil in match­punten (1) en bordpunten (0,5) maar heel klein. We konden dus nog meestrijden voor het kampioen­schap. Vol goede moed en met versterking van Antonio Carretero de Jong begonnen we aan de wedstrijd. Helaas presteerden we – niet voor het eerst – onder ons (rating) kunnen en verloren de wedstrijd met 3-5.

Frie was aan bord 3 met zwart de enige die zijn partij wist te winnen. Zijn tegenstander (die dit seizoen tot dan toe 5 uit 5 had gescoord) wilde remise uit de weg gaan en kwam vervolgens in een penning terecht, die hem de partij kostte.

Marcel speelde aan bord 6 met wit naar eigen zeggen een matige partij in de Tsjigorin, die snel verzandde in een remise.

De partij van Jelle met wit aan bord 1 was in dynamisch evenwicht. De tegenstander probeerde Jelles koningsstelling met een offer open te breken. Dit pakte niet heel goed uit, zodat de tegenstander de aanwezige eeuwig schaak variant activeerde. Remise dus.

Aart gaf na de partij op bord 7 met zwart aan dat hij best goed stond met een pluspion. De tegenstander maakte echter goed gebruik van zijn loperpaar en de open lijnen en sneed de stelling van Aart aan flarden. Toen eeuwig schaak er niet meer in zat en de tegenstander een extra dame had gehaald, gaf Aart op.

Antonio speelde op bord 5 met zwart een wilde variant van het Frans, die er goed uitzag voor hem. Helaas zag hij een dubbele aanval over het hoofd, wat hem een stuk kostte. Antonio speelde nog lang door, maar kon het eindspel met paard tegen toren en ieder 5 pionnen aan één vleugel niet houden.

Jammer genoeg verloor ook Gonzalo aan bord 2 met wit. Gonzalo had een iets betere stelling en besloot de koningsvleugel open te gooien. Uiteindelijk profiteerde vooral de tegenstander hiervan en wist een matnet te creëren.

Wes speelde een mooie partij op bord 4 met wit en kwam met het loperpaar tegen een toren uit de verwikkelingen te voorschijn. De tegenstander had echter een overschot aan pionnen, die ternauwernood tegengehouden konden worden. Meer dan remise zat er helaas niet in.

KNSB ronde 6 Apeldoorn 3

Paul kwam op bord 8 met wit heel goed te staan en kwam uiteindelijk met een pion meer in een toreneindspel terecht. Paul heeft er alles aan gedaan om de winstvariant te vinden, maar slaagde daar niet in met remise als gevolg.

In tegenstelling tot eerder gemeld degraderen er slechts twee teams uit onze competitie. Mogelijk dat onze 6 punten al genoeg zijn om er in te blijven (op bordpunten). Om het er niet op aan te laten komen is het belangrijk om de volgende uitwedstrijd tegen Winterswijk 2 op 2 maart minimaal 1 matchpunt mee naar huis te nemen.

pers. resultaten stand in klasse 4B


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.