Tegenvaller

SOS-competitie

Omdat we onze eerste wedstrijd uit tegen Ermelo met 4 bordpunten gewonnen hadden, gingen we (Schaakstad Apeldoorn 4) nu thuis optimistisch de strijd aan met Het Zwartewater 1. De eerste ronde hadden ze genadeloos klop gehad.
Dat viel tegen.

Aad verloor al eerste een punt doordat hij een dubbele aanval over het hoofd zag. 0-1
Kort daarna won Maarten, doordat hij een toren van zijn tegenstander kon insluiten. De mogelijke tegenaanval die een loper en een pion terug zou opleveren zag zijn tegenstander over het hoofd. Volle toren winst en dus rustig naar het eindspel dat gewonnen werd. 1-1
De derde partij die (negatief) resultaat opleverde was die van Henk (Scholten). In een stelling met koningsaanval door dame toren en wat klein materiaal zag hij de bij dekking van een door hem gegeven schaakzet over het hoofd dat daarmee de tegenstander ook zijn dame in zette. Jammer, einde oefening. 1-2
Jesse vocht verbeten en kwam na een nauwkeurig gespeelde partij in een eindspel met pionnen en toren, waarbij hij door de mindere pionnenstructuur helaas langzaam materiaal en uiteindelijk de partij verloor. 1-3
Steven en zijn tegenstander vochten verbeten. Er was geen enkele veilige mogelijkheid om de tegenstander te verschalken. Remise bleef het resultaat. 1½-3½ en dus de match verloren.
Invaller Hessel, die vorige keer na een enerverende partij gewonnen had, speelde nu wederom een nauwkeurig partij. Het laatste bord dat nog niet weer in de beginstelling was gezet. Met veel kijkers om hem heen moest hij helaas erkennen dat de tegenstander hem te slim af was. Eindstand 1½-4½

Volgende keer hopelijk beter.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.