Apeldoorn kampioen en Thomas Beerdsen GM!

Het is zaterdag inderdaad een hele mooie schaakdag voor Schaakstad Apeldoorn geworden: opnieuw zijn we kampioen van Nederland! Daarnaast behaalde IM Thomas Beerdsen zijn laatste benodigde grootmeester­resultaat door topscorer van de Meesterklasse te worden.

Zondagmiddag 15.00 uur: schaakmiddag in café De Flierefluiter

De Braziliaanse grootmeester Alexandr Fier en IM Merijn van Delft geven vanmiddag een partij­analyse in café De Flierefluiter aan de Marktstraat. Na afloop kan er geschaakt worden. Alles gebeurt met een feestelijk tintje vanwege het behaalde kampioenschap.

AMEVO Apeldoorn opnieuw kampioen

Door een zeer overtuigende overwinning van 7-3 op LSG, is AMEVO Apeldoorn 1 zaterdag in Bunschoten-Spakenburg voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen geworden!
➔ eindstand Meesterklasse
➔ partijen naspelen (pgn4web)
➔ partijen naspelen (ChessBase)

Grootmeestertitel voor Thomas Beerdsen

Apeldoorner IM Thomas Beerdsen werd met 8 uit 9 topscorer van de Meesterklasse, door tegen IM Arthur Pijpers in kenmerkende stijl ook zijn vijfde witpartij van het seizoen te winnen. GM Liam Vrolijk van Kennemer Combinatie behaalde dezelfde score, maar tegen een gemiddeld iets lagere tegenstand.
Met deze score (TPR 2677) behaalde Thomas het laatste grootmeester­resultaat dat hij nog nodig had om de grootmeester­titel aan te mogen vragen. Overigens scoorde hij daarbij een vol punt meer dan nodig, hij had zich vandaag een nederlaag kunnen permitteren.

Uitslagen en individuele resultaten van alle thuiswedstrijden

Zie KNSB: drie wedstrijden thuis plus…


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.