AMEVO Apeldoorn eindigt in middenmoot 37e ECCC

De European Club Cup bleek uitstekend georganiseerd te zijn. We verbleven in een luxe hotel in een Oostenrijks bergdorpje, van alle gemakken voorzien en iedere avond bijzonder goed eten. Bovendien nog een schitterende bergwandeling gemaakt met het team.
In de eerste ronde hadden we de indeling waar je op hoopt, tegen een team met diverse 2700 spelers. Tom speelde Nguyen (2634) helemaal zoek, maar liet hem helaas nog met remise ontsnappen:


Helaas hadden we wel twee derby’s: we wonnen nipt van LSG 2, maar verloren nipt van Paul Keres.

In de derde ronde verloren we, wederom met het kleinst mogelijke verschil, van SK Dunajska Streda, een team met een GM en vijf IM’s. De overige wedstrijden eindigden ook volgens Elo-verwachting en zo eindigden we in de middenmoot. De charme van zo’n team-event is dat je met elkaar kunt voorbereiden, analyseren en reflecteren op het vertoonde spel. De aanwezigheid van zoveel topspelers zorgt voor een inspirerende sfeer.

Tot slot nog een partijanalyse: in de laatste ronde tegen Solingen verloor ik een totaal gewonnen stelling uiteindelijk nog, dat was wel zonde:

➔ alle (live) partijen op chess24.com

➔ eindstand en individuele resultaten


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.