Winst met dank aan Nijverdal

KNSB-competitieEen moeizame aanloop. Strubbelingen met de samenstelling van het team, veel afzeggingen. Good-old Anton Weenink moest het team complementeren. Hem meteen maar aan een hoog bord gezet. Ritje naar Nijverdal en onderweg Anton uit Bathmen opgehaald. We zouden hem daar alleen terug­brengen als hij minimaal een half puntje zou scoren aan bord 2.

Aangekomen kregen we toegang tot de speelzaal op vertoon van ons coronatoegangsbewijs, enz. Corona, klokken die niet werkten, partijen die onnodig werden weggegeven, eindstand 4-4.

Maar dat gebeurde in november 2021 in Nijverdal.

Terug naar het heden, 17 september 2022. Ook veel afzeggingen door vakanties. En ook weer Anton opgehaald uit Bathmen. Wederom op een hoog bord gezet met de opdracht een remise te scoren. Toen we met zijn allen eenmaal achter het bord zaten, ging het crescendo. Met dank aan te Nijverdallers. Ook dank aan de zieke André Huis in ’t Veld, die ons voor aanvang veel succes wenste.

Paul Tulfer kreeg een dame cadeau. Anton Weenink vroeg om een extra dame want een pion ging promoveren. En het was ook meteen mat. Voor de klok drie uur aangetikt had, een comfortabele voorsprong van 2-0.

Aart van de Peut dreigde overspeeld te worden op de konings­vleugel en wist ineens een vol punt te melden. Gonzalo aan bord 1 speelde een degelijke partij, kwam een kwaliteit voor en het eindspel trok hij naar zich toe. Een voorsprong van 4-0.

Arjan Buijse bouwde zijn voordeel gestaag uit en ging regulier naar de winst. Gerbert Leeftink offerde een kwaliteit, had zeer sterke lopers en de vijandelijke koning stond op de ‘tocht’. Helaas kon hij geen doorbraak forceren. Hij moest zijn meerdere erkennen in Etien, die op papier 200 elo’s meer heeft.

Hetzelfde gold voor Jelle Bauer. Een zeer sterke tegenstander 2100+ en verloren. Theo Visschedijk kreeg een evenwichtige partij en na afruil van de dames leek het erop dat de toren via de achterste rijen de pionnen kon opvreten. Ergens heb ik de winst laten liggen. Remise.

Eindstand 2,5 – 5,5 in ons voordeel. En dat met gemiddeld 50 elo-punten in ons nadeel:

ENO 1             - Amevo Apeldoorn 3
Dries op den, J. (Johan) 2117 -	Tangarife Ramirez, G. (Gonzalo) 1948 0 – 1
Bielderman, G.H. (Guy)  2142 -	Bauer, J. (Jelle)        1908 1 – 0
Alssema, E. (Etien)   2025 -	Leeftink, G. (Gerbert)     1819 1 – 0
Voortman, N.M. (Niels)  1809 -	Weenink, W.A. (Anton)      1808 0 – 1
Brinkhuis, R.A. (Rody)  1777 -	Buijse, A. (Arjan)       1808 0 – 1
Beene, T. (Thijs)    1748 -	Tulfer, P.M. (Paul)       1780 0 – 1
Beintema, J. (Jelle) 	 1796 -	Visschedijk, T.H. (Theo)    1795 ½ – ½
Lamers, M. (Marco)    1610 -	Peut van de, A.A. (Aart)    1761 0 – 1
Gemiddelde rating:    1878 	Gemiddelde rating:       1828 2½- 5½

Ik kan wel zeggen dat ENO vooral zichzelf tekort heeft gedaan door veel blunders te maken.

Volgende wedstrijd thuis, zaterdag 8 oktober: AMEVO Apeldoorn 3 – PION/Mook combinatie


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.