Oscar(s) voor AMEVO

KNSB-competitieZaterdag 23 april speelden we een bijzondere wedstrijd. AMEVO Apeldoorn 3 speelde tegen Caïssa Elburg 1. Het toeval wil dat AMEVO-sponsor Folke van Dorp bij Elburg speelt. En dat minstens vier spelers bij Elburg werken bij het bedrijf AMEVO. Het was dus eigenlijk AMEVO Elburg tegen AMEVO Apeldoorn. We hebben het maar in het midden gehouden of er wat sponsorgeld besteed is aan trainingen voor spelers van AMEVO Apeldoorn 3.

Helaas moesten we onze eerste twee bordspelers Cees en Gonzalo missen, terwijl ook veel anderen moesten afzeggen. Tenslotte hebben we jeugdspeler Oscar Adams bereid gevonden om in te vallen. Hoe goed hij ook zijn best deed, het krachtsverschil aan bord 2 met Folke van Dorp was groot en onze Oscar had geen schijn van kans. Aan bord 1 hadden wij good old André Huis in ’t Veld geposteerd. Altijd in voor een verrassende wending (zowel positief als negatief). Hij nam het op tegen het Elburger talentje Oscar Zecha. Een moeilijke partij zonder echt een kans gehad te hebben en al snel zaten we tegen een 0-2 achterstand aan te kijken.

Marcel aan bord 7 kwam geen enkel moment in gevaar, maar ook niet in het voordeel. De stelling zat aardig dicht, remise het resultaat. Hetzelfde gold min of meer voor Frie van Belle, ondanks zijn elo-overwicht van meer dan twee punten.

Dan nu de overwinningen!

Aart van de Peut kreeg op de h-lijn een forse koningsaanval te verwerken. Met een loper op h5, gedekt door een pion op g6 blokkeerde hij alles. Tegenstander ging lang nadenken en ging door de vlag; hij had slechts 28 zetten gedaan! Zelf speelde ik de Leeuw. In middenspel kreeg ik een actief loperpaar en de tegenpartij had een slecht paard op h2 en een zeer passieve loper. Na afruil van dame en torens kon mijn koning gezellig het centrum binnenwandelen en pionnen oppeuzelen. Gerbert tenslotte speelde een puike partij. Langzamerhand steeds meer voordeel en de overwinning werd logischer wijze binnengehaald.

Achterstand 0-2 omgebogen naar een 4-3 voorsprong. Arjan Buijse aan bord 3 tegen ‘papa’ Zecha. Tegen de 40e zet een pionnenstelling met één toren. Zecha stond beter maar nog niet gewonnen. In tijdnood verspeelde Arjan onnodig nog een pion. Met twee pionnen achterstand probeerde Arjan nog remise te krijgen. Stikmat, dolle toren, alles werd geprobeerd. Maar na ruim een uur extra spelen toch het loodje gelegd. Eindstand 4-4.

Het derde team kan niet meer voorbijgestreefd worden door de één na laatste ZZS!1 (zij spelen nog maar één wedstrijd met drie matchpunten achterstand. Ook kunnen we niet meer voorbijgestreefd worden door de laatste van de poule Borne (met twee wedstrijden te spelen vijf matchpunten achter).

Mochten we de twee laatste wedstrijden tegen Winterswijk en Borne winnen, dan komen we nog op de derde plaats!

♟ Individuele resultaten ♟ Scores en stand in klasse 4B


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.