Drie winnaars, één kampioen

Behalve een recordaantal deelnemers (51) leverde de 23e editie van het Open Apeldoorns Snelschaak­kampioenschap ook een record­aantal winnaars op: met elk 11 uit 13 eindigden GM Alexandr Fier, IM Stefan Kuipers en IM Merijn van Delft alle drie op de eerste plaats. Bij een gelijk aantal weerstands­punten werd na rijp beraad op basis van een miniem verschil in Sonneborn-Berger­punten Stefan tot kampioen uitgeroepen – een eer die hem tien jaar geleden voor de eerste keer ten deel was gevallen. Overigens was het voor Merijn van Delft de derde keer dat hij het toernooi met een eerste plaats afsloot, ook een record.

Ratingprijzen waren er voor:

  • Yannic Husers (t/m 2000)
  • Daniël Nijhuis (t/m 1700)
  • Storm Fallaux (t/m 1500)
Winnend drietal: IM Stefan Kuipers, IM Merijn van Delft, GM Alexandr Fier (foto Karel van Delft)

➔ Beelden Individuele resultaten en eindstand ♛ Winnaars vanaf 1999


1 gedachte over “Drie winnaars, één kampioen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.