Nipte nederlaag tegen O&O Kampen

KNSB-competitieDe eerste drie borden van Kampen waren wel erg sterk. Allemaal 2000+ spelers. Dat bleek ook wel. Cees, Gonzalo en Arjan hadden weinig kans. Arjan bood lang tegenstand in een slechte stelling en hoopte tevergeefs op een remise. Moest als laatste de koning omleggen en daarmee was de 3,5-4,5 nederlaag een feit.

André aan bord 7 werd verrast in de opening en had daarna weinig te vertellen. Een traditioneel blundertje en stukken konden in het doosje. Marcel aan bord 8 kreeg een mooie stelling met een loper tegen pion voor.
Marcel een sterk loper- en torenpaar; tegenstander had een vrije randpion. Lang maar zeker manoeuvreren leidde tot winst. Aart van der Peut kreeg de leeuw tegenover zich en wist zich lange tijd geen raad. Gezonde zetten blijven spelen, een pionnetje snoepen en lang doorgaan tot aan het eindspel waar de extra pion promoveerde.
Rob Duin kreeg een koningsaanval te verduren op zijn niet-gerokeerde stelling. Te veel stukken op het bord, geen doorkomen aan en een keurige remise het gevolg.
De mooiste partij was van Frie. De tegenstander flink onder druk gezet. Met wit het d6-veld Koninklijk veroverd met Paard of Loper en de hele partij niet meer afgestaan. Winst was het logisch vervolg.

Degradatie is alleen nog maar theoretisch.
Promotie idem dito.

♟ Individuele resultaten ♟ Scores en stand in klasse 4B


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.