Overwinning met dank aan invallers

SOS-competitie

Eindelijk weer eens een externe bordschaak wedstrijd. Tegen Hoogland 2. Wijzelf (Apeldoorn 2) flink verzwakt door het ontbreken van Henk, Rob, Wilco en Lex. Maar ook Hoogland kwam met een verzwakt team en zelfs met een man minder, waardoor ikzelf het punt al meteen binnen had.

Rien speelde tegen een jongeheer die liefst een half uur deed over de eerste zes zetten. Rien viel half in slaap en blunderde een best goede stelling weg. Nee, dan onze jeugdige invallers Oscar en Eelco: de eerste twintig zetten afgeraffeld in 10 minuten en vele pionnen geschonken aan de tegenstander. ’t Zag er niet best uit.

Cees liet zich van zijn beste kant zien en wist al in het middenspel zijn twee torens en dame op de zevende rij te posteren. Dodelijk was de aanval en het eerste punt was binnen.

Adriaan en Aart speelden tegen op papier veel sterkere tegenstanders. Na circa twee uren spelen werd remise overeengekomen. Tussenstand 3-2 voor ons, maar de overige drie borden stonden allemaal slechter. Voor een nederlaag werd gevreesd.

Oscar en Eelco probeerden uit alle macht en met fel aanvalsspel de tegenstander te overdonderen. Dat lukte Oscar niet maar Eelco wel. De beslissende aanval heb ik niet gezien, maar ik ben zeer verrast hoe Eelco de winst eruit sleepte.

Dan André nog. Van hem zijn we gewend dat hij in mooie stellingen zijn toren of dame nog wel eens weggeeft. Nu kreeg hij een flinke aanval te verduren en moest hij steeds opnieuw uiterst nauwkeurig verdedigen. Kalm en ijzig wist hij de partij te rekken en de tegenstander, met weinig tijd, te dwingen de winnende voortzetting te vinden. Tot diens vlag viel en André het punt kon aantekenen.

Eindstand 5-3. Met dank aan onze invallers Oscar, Eelco, André en Aart.

Apeldoorn 2       Rating  Hoogland 2	    Rating  Ronde 5

Bohemen van, C. (Cees)	 1966  Verbeek, H. (Harm)   1789   1 - 0
Visschedijk, T.H. (Theo) 1781  NO             0   1 - 0
Hertog den, A. (Adriaan) 1561  Hooning, F.H. (Freek)  1853	 ½ - ½
Peut van de, A.A. (Aart) 1800  Officier, T.G. (Tom)  1924	 ½ - ½
Huis in 't Veld, (André) 1780  Wigmans, E.J. (Eddy)	 1793	 1 - 0
Bos, M. (Rien)      1555  Buzogany, S. (Szabolcs) 1673	 0 - 1
Adams, O. (Oscar)    1644  Snijders, J. (Jan)   1724	 0 - 1
Adams, E.J. (Eelco)	 1297  Ophem van, J. (Jos)   1569	 1 - 0

Gemiddelde rating:	 1673  Gemiddelde rating:   1761	 5 - 3 

Stand in klasse 1C


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.