Apeldoorn 1 LIVE / Schaakmiddag Flierefluiter / Thomas LIVE

Hierbij even wat schaaknieuwtjes over onze club op een rijtje.

Na anderhalf jaar zonder teamschaken begint morgen (zaterdag 18 september) eindelijk de KNSB competitie weer!

Het eerste team van Schaakstad Apeldoorn is klaar voor een nieuw seizoen in de Meesterklasse. AMEVO is de nieuwe hoofdsponsor en ook onze trouwe sponsor MuConsult blijft het team ondersteunen.

AMEVO Apeldoorn begint in Bunschoten-Spakenburg meteen met de kraker tegen En Passant, dat vijf grootmeesters op de lijst heeft staan. Vanaf 13.00 uur zullen de partijen waarschijnlijk live te volgen zijn via de website van En Passant en de live pagina zelf.

Het tweede team begint in klasse 2A met een verre uitwedstrijd in Groningen, tegen LOS 1. Het derde team (klasse 4B) en en het vierde team (klasse 5B) komen deze ronde nog niet actie.

Op zondag 19 september organiseren we een schaakmiddag in ons stamcafé de Flierefluiter. Van 15.00 tot 16.00 uur presenteert een speler van het eerste team zijn partij van de dag ervoor en daarbij is iedereen van harte welkom. Voor de partijpresentatie krijgt een groepje jonge talenten training en na de partijpresentatie is er ruimte om te snelschaken.

Vanaf zondag 19 september (10.00 uur en 16.00 uur) speelt Thomas in Berlijn een door de Duitse schaakbond georganiseerde IM-tienkamp. Op de toernooisite staat ook het rondeschema.

Alle partijen zullen live worden uitgezonden op meerdere platformen, zie bijv. chess24 en ChessBase (onderaan de pagina). GM Klaus Bischoff zal live commentaar geven op Twitch (zie hieronder). De uitslagen verschijnen op Chess-Results.

Iedereen een fijn schaakweekend gewenst!


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.