AMEVO Apeldoorn in Meesterklasse

AMEVOEindelijk is het zover en staat het nieuwe seizoen van de KNSB-competitie voor de deur. Schaakstad Apeldoorn is in coronatijd zo actief mogelijk gebleven en het eerste team is klaar voor een nieuw seizoen in de Meesterklasse. AMEVO is de nieuwe hoofdsponsor en ook onze trouwe sponsor MuConsult blijft het team ondersteunen. Op zaterdag 18 september is de eerste competitieronde en op zondag 19 september organiseren we een schaakmiddag in de Flierefluiter.

Seizoen 2019–2020 werd na zes van de negen ronden afgebroken vanwege de wereldwijde uitbraak van corona en in seizoen 2020–2021 vonden alleen online activiteiten plaats. Tijdens de eerste golf was Schaakstad Apeldoorn succesvol bij de zondagse teambattles. Bij de KNSB online competitie werd Schaakstad Apeldoorn overtuigend kampioen en de online KNSB bekerfinale ging nipt verloren.

Ondertussen zijn onze jonge topspelers Max Warmerdam en Robby Kevlishvili grootmeester geworden en liet ook Thomas Beerdsen van zich horen in een bulletmatch tegen wereldkampioen Magnus Carlsen.

Bij het achtste Apeldoorns Kroegloperstoernooi kon er alvast warmgespeeld worden en de huidige coronamaatregelen laten het dus gelukkig toe dat er weer normaal geschaakt kan worden. De thuiswedstrijden worden gespeeld in Denksportcentrum Noord en beginnen altijd om 13.00 uur. Het schaakleven in Apeldoorn wordt op de voet gevolgd in de nieuwsbrieven van Schaakacademie Apeldoorn.

Op zaterdag 18 september begint het seizoen voor AMEVO Apeldoorn om 13.00 uur met een uitwedstrijd in Denksportcentrum En Passant. Op zondag 19 september organiseren we een schaakmiddag in ons stamcafé de Flierefluiter. Van 15.00 tot 16.00 uur presenteert een speler van het eerste team zijn partij van de dag ervoor en daarbij is iedereen van harte welkom. Voor de partijpresentatie krijgt een groepje jonge talenten training en na de partijpresentatie is er ruimte om te snelschaken.


3 gedachten over “AMEVO Apeldoorn in Meesterklasse”

 1. Zou graag lid worden vooral om extern te spelen.
  Leef al een tijd mee met Apeldoorn!

  NB
  Ben ook lid van SG King & SV Raalte resp. voor blitz en intern (dichtbij huis).

  Vriendelijke groet

  Hans JG de Lange

  Beantwoorden
   • Hoi Hans,

    Leuk dat je lid wilt worden! Uit jouw mail begrijp ik dat je vooral extern zou willen spelen. Dat komt weleens vaker voor maar een garantie op een plek kunnen we je niet geven: de externe competitie is/was al volop aan de gang, de teams zijn ingedeeld en we hebben ook een behoorlijk aantal reserves, ook op jouw ratingniveau (1720 denk ik). Mocht je je aanmelden geef dan ook s.v.p. aan of je dit seizoen zou willen invallen in de KNSB- of SOS-competitie. Ik zou je ook willen adviseren om een paar keer op een clubavond te komen spelen. Dan kunnen we kennismaken, sfeer proeven, etc.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.