Archief De Schakert aangevuld

De Schakert - jubileumnummer

Schakert-jr27nr2

Van 1977 tot 2004 was De Schakert het clubblad van Ons Genoegen / SV Apeldoorn, een van de voorlopers van Schaakstad Apeldoorn. Twee dozen met exemplaren van De Schakert, geschonken door clubgenoot en oud-voorzitter Lex Cornelisse, resulteerden in een uitbreiding van het archief1 met maar liefst 78 ‘nieuwe’ nummers, van het Jubileumnummer in 1986 tot wellicht het laatste nummer van De Schakert in juli 2004.

Archief van De Schakert

Nieuwsgierig naar de geschiedenis van onze schaakclub? Lees dan Bert Baas’ magnum opus Historie Schaakstad Apeldoorn. 2 Voor wie daarvoor geen tijd heeft (of meent te hebben…) is er de geschiedenis in vogelvlucht in de vorm van een geactualiseerde tijdlijn.


1 Van de clubbladen van het Apeldoorns Schaakgenootschap (ASG) bestaat een soortgelijk archief.
2 Let op: opent in popup-scherm; sluiten met X in de rechterbovenhoek.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.