MuConsult Apeldoorn online Nederlands kampioen!

Het 1e team van MuConsult Apeldoorn heeft zaterdag 27 februari met overmacht het eerste Nederlands kampioenschap online schaken voor clubteams gewonnen, en mag zich daarmee de eerste online clubkampioen van Nederland noemen.

De KNSB online competitie is een nieuw format ter vervanging van de reguliere competitie, die werd stilgelegd vanwege de landelijke corona-maatregelen. De online competitie, die in december van start ging en waarbij veel sterke Meesterklasse-teams meedongen naar de titel, was een groot succes. Het Apeldoornse team werd voor deze gelegenheid mede gesponsord door het jonge techbedrijf Webmen, dat voor iedere speeldag een spektakelprijs in het leven had geroepen. Als tegenprestatie werd er voor de Apeldoornse jeugd voorafgaand aan een competitieronde een online schaaktoernooi georganiseerd en kregen de collega’s van Webmen een aantal online coachingsessies van een Apeldoornse meester.

Daarnaast werden de competitiewedstrijden op de dag zelve live gestreamd en besproken door de Apeldoornse captain, zodat deze te volgen waren voor de “Webmannen” en de Apeldoornse jeugdschakers. Deze unieke samenwerking bleek een goede inspiratiebron, en de Apeldoornse schakers gingen de eerste twee speeldagen voortvarend uit de startblokken met vier klinkende overwinningen.

De derde speeldag werden de concurrenten HMC uit Den Bosch (overwinning) en Sas van Gent (gelijkspel) geneutraliseerd. Alleen het Leidse LSG kon nog volgen, maar stond inmiddels veel bordpunten achter. Teamcaptain Stefan Kuipers trok de teugels even strak aan voor het kampioensduel met de Leidenaren. Apeldoorn trad aan in de sterkst mogelijke opstelling en een klinkende overwinning was het resultaat. Ook Kennemer Combinatie – met grootmeester Loek van Wely in de gelederen – werd met grote cijfers gedeclasseerd. Hiermee kon het kampioenschap de Apeldoorners eigenlijk niet meer ontgaan en was de laatste ronde tegen Krimpen aan de IJssel een formaliteit.

IM Thomas Beerdsen tijdens zijn winstpartij tegen GM Loek van Wely

Kopman Thomas Beerdsen van de Apeldoorners bleek onverslaanbaar in het snelle online format en wist zijn duels met grootmeesters Loek van Wely, Jan Smeets en Daniel Fridman allemaal winnend af te sluiten. In totaal scoorde hij 16 uit 18, een grandioze prestatie! De overige Apeldoornse spelers scoorden ook allemaal meer dan verdienstelijk, waarmee het kampioenschap een echte teamprestatie werd.

eindstand en individuele resultaten

Partijen van Thomas Beerdsen

    ➟ Thomas’ partijen in nieuw tabblad

Alle partijen van MuConsult Apeldoorn


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.