Wim Sanders overleden

Wim Sanders


Afgelopen donderdag 11 februari is oud-clubgenoot Wim Sanders overleden. Voordat hij in Apeldoorn lid werd van ASG, speelde hij in het hoogste team van Volmac/Rotterdam. Bij ASG, waar hij eveneens in het eerste team speelde, werd hij vijfmaal clubkampioen. Daarnaast won hij rond 1980 tot driemaal toe het open Apeldoorns kampioenschap.
Tot zijn gezondheid het in de loop van 2018 niet langer toeliet, nam Wim deel aan de interne competitie van Schaakstad Apeldoorn. De begrafenis heeft in besloten kring plaatsgevonden.


➟ Overlijdensadvertentie in de Stentor

3 gedachten over “Wim Sanders overleden”

 1. Geachte redactie,
  Dank dat u aandacht wilt besteden aan mijn vaders overlijden en zijn schaakactiviteiten.

  Ik weet het niet zeker maar ik meen me te herinneren dat mijn vader een nieuwe beker moest kopen, omdat hij hem driemaal had gewonnen. Daarna schafte hij een nieuwe beker aan en bij mijn weten, heeft hij ook deze weer gewonnen???
  Was dit een beker voor iets anders dan het clubkampioenschap of is hij toch vaker clubkampioen geweest?

  Beantwoorden
 2. Beste Ariette,

  Voor zover wij kunnen nagaan is Wim ‘slechts’ tweemaal clubkampioen geweest. Van andere door hem gewonnen kampioenschappen of toernooien is ons helaas niets bekend.

  Beantwoorden
  • Geachte lezer,
   Mijn vader is in de jaren 70 diverse malen kampioen geweest van het open toernooi van het Apeldoorns SchaakGenootschap (ASG). Mijn moeder heeft daar de bekers van. Dit gezelschap is gefuseerd met een ander gezelschap tot uw huidige gezelschap, als ik het goed begrijp.
   Kan het zijn dat u slechts de kampioenschappen vermeld heeft van het tweede gezelschap maar niet van het ASG?
   Gezien het feit dat het een open toernooi was en dus voor iedereen (uit Apeldoorn en omstreken) toegankelijk was, vindt mijn moeder het spijtig dat u die gewonnen kampioenschappen niet vermeldt.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.