KNSB Online competitie: Apeldoorn bijna kampioen

Chess.com

MuConsult Apeldoorn heeft goede zaken gedaan in de 7e en 8e ronde van de KNSB Online competitie en is nu op een haar na zeker van het kampioenschap: in de slotronde volstaat een half bordpunt (als we goed hebben gerekend).

In de 7e ronde stond het belangrijke duel tegen mede-koploper LSG op het programma. Kopman Thomas Beerdsen is beestachtig goed in dit soort online formats en won overtuigend met 2-0 van Jan Smeets. Zijn totale score dit seizoen bedraagt 14 uit 16. Max Warmerdam won eveneens met 2‑0 van Mark van der Werf en had een leuke partij met veel offers:


In de 8e ronde speelden we tegen Kennemer Combinatie, maar afgezien van Loek van Wely hadden zij niet veel sterke spelers opgesteld. Apeldoorn won met 8,5-1,5. Daarna kon het bier worden geopend en bleef het nog lang onrustig online.

Bordvolgorde (bepaald door Chess.com ratings):

  1. IM Thomas Beerdsen
  2. GM Max Warmerdam
  3. IM Merijn van Delft
  4. IM Arthur van de Oudeweetering
  5. IM Nico Zwirs

De uitzending van IM Stefan Kuipers live commentaar is nog twee weken te bekijken:

Watch live video from Chess on www.twitch.tv

Ronde 9: 27 februari 14.30 uur

standen Meesterklasse en klasse 4B

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.