KNSB Online competitie – ronde 1 t/m 4

Op 19 december begon de KNSB Online competitie, een alternatieve competitie nu de reguliere competitie niet door kan gaan. Er worden negen rondes gespeeld, verspreid over vijf zaterdagen in december, januari en februari. Elke dag speel je twee matches en elke speler speelt tijdens een match tweemaal tegen dezelfde tegenstander.

Om zoveel mogelijk Apeldoornse schakers bij deze competitie te betrekken, hebben we er een klein online evenement van gemaakt. Elke donderdag voor de speeldag hebben we een Webmen Rookie Arena op Lichess open voor iedereen. Op de speeldag zelf mag om 12.30 uur de jeugd aan de slag tijdens de Webkids Jeugdschaak Arena, met kans op leuke prijsjes. Om 14.30 uur begint vervolgens de competitie zelf en dat wordt allemaal live uitgezonden via Twitch. Voor de spelers is er daarnaast elke speeldag de Webmen Best Game Prize t.w.v. € 75 te winnen, voor de mooiste, beste of spectaculairste partij.

De eerste ronde begonnen we (= MuConsult Apeldoorn 1) goed met een 7,5-2,5 overwinning op LOS, maar daarna hadden we duidelijk meer moeite met Philidor 1847. We wisten een nipte 5,5-4,5 overwinning uit het vuur te slepen. Tijdens het eerste jeugdtoernooi hebben we een Schaakmatties.nl jaarabonnement mogen verloten en de gelukkige winnaar is jaydenalmelosv, gefeliciteerd! Voor de Webmen Best Game Prize waren de volgende drie partijen genomineerd:

Uiteindelijk was het Tim Lammens (CroissantNeuf) die de prijs won met zijn partij tegen Jouke Algra. Dat Tim een prachtig paard op f5 had staan, was al snel duidelijk. Maar dat hij zich vervolgens niet weg liet jagen door 31. …g6, maakte met name indruk. Met een stuk minder, maar wel een enorm pionnenleger wist hij zijn tegenstander te verslaan. De partij liet mooi de kracht van het witte paard op f5 zien, maar ook esthetisch zag de winstvoering er fraai uit.

Op 16 januari verliep de tweede speeldag voor ons een stuk soepeler. Twee comfortabele overwinningen tegen LSG 2 (8,5-1,5) en Spijkenisse (7,5-2,5) resulteren in een gedeelde koppositie na vier rondes. Over de winnaar van de Webmen Best Game Prize gaat de jury zich binnenkort buigen.

standen Meesterklasse en klasse 4B

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.