Tweede grootmeesternorm in Czech Open

Van 21–28 september speelde ik in Tsjechië voor het eerst sinds maart weer een ‘over the board’ toernooi, het Czech Open Pardubice. Het doel was duidelijk: een GM-norm scoren. Omdat er niet zoveel sterkere spelers meededen aan het toernooi, was het vanaf het begin al duidelijk dat ik minimaal 7 uit 9 moest halen voor een norm. Dat betekende dat ik niet veel mocht laten liggen. Gelukkig verliep dat redelijk goed: na zeven rondes had ik 5,5 uit 7. Van iedereen met een lagere rating had ik gewonnen, en drie GM’s op remise gehouden. In ronde 8 stond een belangrijke en moeilijke partij op het programma: met zwart tegen de Duitse IM Roven Vogel (2456):

Na deze partij had ik nog een half punt nodig voor de GM-norm. In de laatste ronde moest ik met zwart tegen GM Jiri Stocek (2595). Na een wat moeilijke partij wist ik uiteindelijk remise te maken en de GM-norm was binnen! Ik heb er nu twee en hoop snel de derde en laatste norm te scoren 😊


1 gedachte over “Tweede grootmeesternorm in Czech Open”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.