Start wintercompetitie!

De (schaak)vakantie is weer (bijna) ten einde – en sommigen van jullie zijn zelfs de hele zomer doorgegaan. Nu staat het nieuwe schaakseizoen voor de deur.

Veel van jullie hebben de enquête die ik zaterdag stuurde ingevuld, waarvoor dank! We zien een gemengd beeld. Een aantal van jullie gaat weer beginnen met schaken en een ander deel wacht daar nog even mee.

Op basis van de aantallen kunnen we zowel de maandag- als de woensdagcompetitie starten, met inachtneming van een aantal regels, waaronder:

  • voldoende afstand tussen de tafels;
  • verbeterde ventilatie;
  • bij de bar kan alleen met pin betaald worden, dus niet meer contant;
  • het is verplicht om een presentielijst te tekenen en je handen te desinfecteren bij aankomst.

Wel hebben we besloten om voorlopig geen rapid- of snelschaakavonden te houden. Dit is in lijn met het protocol van de KNSB.

Woensdag 2 en maandag 7 september starten de wintercompetities, met het gebruikelijke speeltempo: één partij met per persoon een bedenktijd van 1.40 uur + 10 sec. per zet.

De eerste ronde wordt op de avond zelf de indeling gemaakt, dus zorg ervoor dat je op tijd bent (19.45 uur). Op woensdag is ook de gebruikelijke partijanalyse van Thomas.

Mocht je nu nog niet meespelen, maar in de loop van het seizoen toch willen aansluiten, dan kan dat uiteraard. En andersom ook. In alle gevallen moeten we de ontwikkelingen blijven volgen en ons daarop aanpassen. Het blijft immers nog een onzekere tijd.

Als je vragen hebt, schroom niet een van ons te benaderen.

We wensen jullie allemaal een mooi seizoen toe, met veel mooie en leuke partijen.

Met groet, namens het bestuur,

Véronique Hijl


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.