MuConsult Simultaan met Tom Meurs

dinsdag 12 mei om 19.00 uur op lichess.org

Tom MeursTom Meurs is de eerste titelloze simultaanspeler die zijn opwachting maakt. Laat je daardoor echter niet misleiden! Bij de jeugd was hij een groot talent en werd hij al eens gedeeld Nederlands Kampioen t/m 16 en plaatste hij zich ook voor het EK in die leeftijdscategorie. Hij heeft ook een paar keer dicht in de buurt gezeten van het scoren van een meesternorm. In 2012 stopte hij met schaken, maar vorig jaar keerde hij weer terug. Hij is weer fanatiek aan het spelen en fungeerde dit seizoen als invaller in het eerste team. Hij heeft honderden stap 3 en 4 opgaven gemaakt om weer in vorm te raken en nu gaat hij de strijd met jullie aan. Denk je dat je de stap 3 en 4 trucjes beter beheerst dan Tom? Daag ‘m dan nu uit!

De simultaan is exclusief voor Apeldoornse schakers en schakers die nauw betrokken zijn bij het Apeldoornse schaken. Om deel te kunnen nemen aan de simultaan, heb je een (gratis) Lichess-account nodig en moet je lid zijn van team Schaakstad Apeldoorn. Zie ook Lid worden van een team.

Belangrijk: vul bij Bericht je echte naam in en geef aan dat je mee wilt doen aan de simultaan.

De Tom Meurs – MuConsult-simultaan zal niet zichtbaar zijn op de gebruikelijke plek, maar we zullen de link, vanaf ongeveer 18.45, verspreiden op de teampagina van Schaakstad Apeldoorn. Zie ook Deelnemen aan een simultaan.

Om 19.00 uur zal de partij dan automatisch beginnen. Wees op tijd, want als de simultaan eenmaal begonnen is, kun je niet later nog deelnemen!

De simultaan zal met de klok gespeeld worden met een bedenktijd van zo’n 30 minuten per speler, met een increment van 30 seconden per zet. Zeker in het begin kan het eventjes duren voordat Tom een zet gedaan heeft, want alle partijen beginnen tegelijk. Maar wees gerust, hij zal vanzelf een zet spelen en in de loop van de partij zul je steeds minder lang hoeven wachten. Hoe meer spelers er mee doen, hoe moeilijker we het Tom kunnen maken en des te groter de kans om hem te verslaan!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.