Schaakstad Apeldoorn geschiedenis- en schaakquiz

ingeving

Om deze tijd zonder te schaken aan weerszijden van een bord een beetje beter door te komen, heeft Schaakstad een quiz bedacht voor de komende drie weken. De meeste vragen van de quiz gaan over de geschiedenis van het schaken in Apeldoorn, aangevuld met een aantal algemene vragen in relatie tot de schaaksport. Op zaterdag 9 mei worden hier de eerste acht vragen gepubliceerd, een week later weer acht en de week daarop de laatste zeven stuks. Na elke serie per week sluit de inzendingstermijn voor beantwoording van die serie; de quiz eindigt dus met ingang van zondag 31 mei. De volgende spelregels en bepalingen zijn van toepassing:

  1. Deelname aan de quiz is voor zowel leden als niet-leden van Schaakstad Apeldoorn.
  2. Eén deelname per persoon.
  3. Genummerde antwoorden alleen via e-mail inzenden aan quiz@schaakstad-apeldoorn.nl (per weekserie, dus 1 t/m 8, 9 t/m 16 en 17 t/m 23).
  4. Elk goed antwoord betekent één punt, tenzij in de vraag anders wordt aangegeven. Winnaar is degene met het hoogste aantal punten.
  5. Eeuwige roem is voor hem of haar die wint en hoe eervol dat ook is, eveneens de keuze uit een bedrag van € 50 of een half jaar gratis lidmaatschap van Schaakstad Apeldoorn.
  6. De jury, bestaande uit Bert Baas, Stefan Kuipers en Ed van der Meulen, is van deelname uitgesloten.
  7. De winnaar wordt zaterdag 6 juni op deze website bekendgemaakt, evenals de antwoorden. Over de uitslag is geen discussie mogelijk.

De jury hoopt op ruime deelname, hoewel ook weer niet te ruim, want dat betekent nogal wat werk… Veel succes en vooral plezier toegewenst!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.