Schaakstad Apeldoorn pakt titel opnieuw terug

Logo Schaakstad Apeldoorn
De Teambattle op lichess.org heeft zich sinds de eerste editie op 21 maart werkelijk ontpopt tot hét clubschaakhoogtepunt van de week. Op zondag 26 april was het alweer tijd voor zevende editie, en met inmiddels bijna 400 deelnemers stond het garant voor spanning en sensatie! Dit was alweer de vijfde keer dat team Schaakstad Apeldoorn zich meldde voor de strijd. Nadat we op 29 maart en 12 april de overwinning pakten, en afgelopen week (19 april) ons tevreden moesten stellen met een derde plaats, waren we erop gebrand om weer een eerste plaats binnen te slepen.

Kennemer Combinatie vloog uit de startblokken. Onder leiding van LouiVos en Pirata_di_Caribe liepen zij ver uit op de concurrentie bestaande uit het gepromoveerde Paul Keres, LSG en uiteraard Schaakstad Apeldoorn. Onder het motto “Dit houden ze nooit twee uur lang vol”, zetten wij vol de achtervolging in.

Na het eerste uur leek het duidelijk dat LSG en Paul Keres het moordende tempo niet aankonden, wat resulteerde in een tweestrijd tussen Kennemer Combinatie en ons. De strategie om Kennemer te verslaan was om volop te berserken, zodat we meer partijen konden spelen en daardoor hopelijk ook meer punten konden verdienen.

Berserken geeft natuurlijk voor jezelf wat extra stress, maar het kan ook impact hebben op de tegenstander. Dat bleek uit onderstaande partij tussen ons aller Merijn van Delft en kennemercombinatie. Merijn had met wit geberserkt en zwart ging mee in het hoge tempo. Dat resulteerde in zwart die hier per ongeluk 9…Ke7?? speelde. Hierdoor kon Merijn vrij gemakkelijk een directe tegenstander verslaan, wat erg belangrijk was voor de stand van het toernooi.

Toen de laatste 20 minuten begonnen was het verschil tussen ons en Kennemer nihil. Zaak was nu om veel te berserken en zo snel mogelijk partijen te winnen. Met een razend spannende fotofinish wisten wij uiteindelijk de winst binnen te slepen! Met slechts zes punten meer (omgerekend slechts drie overwinningen) nemen we de titel terug naar Apeldoorn. De eindstand:

GC Teambattle - 26-4
Eindstand GC Teambattle 26-4

Aankomende zondag is het alweer tijd voor teambattle nummer acht. We zullen dan zonder De Stukkenjagers en LOS spelen, maar krijgen gezelschap van SG KiNG en SV Hardenberg. De strijd zal minstens zo spannend worden, maar wij zullen ons uiterste best doen om voor het eerst de titel te prolongeren!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.