Schaakstad Online Weekoverzicht

De schaakweken volgen elkaar in razendsnel tempo op: er wordt zeven dagen per week online geschaakt en er is volop variatie. We hebben inmiddels de vaste evenementen, maar er zijn ook elke keer weer nieuwe leuke activiteiten. We blikken kort terug op wat er vorige week zoal gebeurd is.

Teambattle
Laten we begin bij het toernooi wat het meest vers in het geheugen zit. De teambattle begint tot een groot nationaal evenement uit te groeien. Waar het eerst voornamelijk een Gronings initiatief was, zijn er inmiddels twee verschillende divisies en doen er clubs uit het hele land mee. Het evenement begint prestigieuze vormen aan te nemen en dus lijken er steeds meer Meesterklasse-teams te zijn, die er serieus werk van maken om een sterk team op de been te brengen. Ons eerste team was in elk geval erg goed vertegenwoordigd (op volgorde van score): IM Max Warmerdam, GM Roeland Pruijssers, GM Erwin l’Ami, IM Nico Zwirs, IM Merijn van Delft, IM Robby Kevlishvili, IM Thomas Beerdsen, IM Stefan Kuipers, FM Tim Lammens en Tom Meurs. Dit waren ook meteen de beste tien spelers van ons team en dus degenen wier score meetelde voor de totaalscore. We hadden met zijn alleen een Zoom-call geopend en dus was het een gezellige bende.

Er was dit keer echter stevige concurrentie: LSG had een sterk team op de been gebracht, met onder anderen GM Jan Smeets, IM Casper Schoppen, IM Arthur Pijpers en nog vele andere sterke spelers. We hadden een stroeve start, maar toen we eenmaal op stoom raakten, wonnen we deze teambattle uiteindelijk met een comfortabele voorsprong. Voor een uitgebreid verslag, zie Schaakstad Apeldoorn pakt titel terug.

Deze teambattle zal elke zondag plaatsvinden en alle mensen die lid zijn van het team Schaakstad Apeldoorn op lichess, mogen meedoen. Bij deze dus de oproep om met zoveel mogelijk clubleden mee te doen aan dit evenement! Laat je niet afschrikken door alle sterke spelers in de top, er is voor iedereen interessante tegenstand. Elke zondag om 20.00 uur begint de teambattle en via de Schaakstad Apeldoorn team-pagina op lichess kun je het toernooi vinden.

Simultaan
IM Thomas Beerdsen gaf deze week de simultaan en had hier en daar de tegenstand misschien een beetje onderschat. Op veel borden wist hij overtuigend zijn partijen te winnen, maar er waren ondertussen ook een aantal partijen waar hij zich serieus zorgen begon te maken. Uiteindelijk zagen voormalig jeugdtalent Frank “Frank248” van Grol en Chris “chris_regenboog” Doornekamp, de drijvende kracht achter het schoolschaken in Apeldoorn, hun partijen te winnen. Een enkele andere partij wist Thomas nog net te redden, waardoor de eindscore op 21-2 kwam. Felicitaties voor de winnaars en Thomas bedankt voor de simultaan.

Deze week zal ondergetekende de simultaan verzorgen die ook live uitgezonden zal worden! Heb je dus geen zin om zelf mee te spelen, maar ben je wel benieuwd naar mijn commentaar over de partijen, volg het dan donderdag vanaf 18.45 uur via Twitch. Je kunt natuurlijk ook meespelen en kijken in de hoop wat van mijn plannetjes te horen!

Jeugdschaak Arena
De Jeugdschaak Arena’s zijn inmiddels vaste waarde in het weekschema. Het is een leuke ontmoetingsplek aan het worden waar alle Apeldoornse school- en jeugdschakers elkaar een paar keer per week tegenkomen. Deze week zagen we allemaal nieuwe winnaars! Op maandag was Tobias “Tobias0405” Fennema de sterkste in de Apeldoornse Jeugdschaak Arena. Op woensdag hadden we de Jeudschaak Arena voor alle kinderen t/m groep 6, daar was Boaz “boazkom” Kompanje de sterkste. Het toernooi op zaterdag liep helaas in de soep, door een probleem bij lichess stopte het toernooi abrupt na een paar potjes. Dat toernooi zal vanaf deze week opengesteld worden voor iedereen ter wereld en met 3+2 een vlot speeltempo kennen. Laten we met zoveel mogelijk spelers de Apeldoornse eer verdedigen!

Schaakstad Online Competitie
De Schaakstad Online Competitie is weer opnieuw begonnen en ditmaal is hij opengesteld voor alle clubschakers. Dit leverde een aantal nieuwe gezichten op, waar we natuurlijk erg blij mee zijn. De competitie is opgesplitst en je kunt nu kiezen of je op maandag- of woensdagavond speelt, of natuurlijk allebei! Heb je de eerste rondes nou gemist, maar wil je toch graag meedoen? Geen probleem!
➟ Meer informatie en aanmelden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.