MuConsult Simultaan met IM Stefan Kuipers

donderdag 16 april om 19.00 uur op lichess.org

Stefan KuipersInternationaal Meester Stefan Kuipers woont tegenwoordig in Tilburg, maar is altijd voor Schaakstad Apeldoorn blijven schaken. Hij is al jarenlang een vaste waarde in het eerste team en is altijd erg betrokken geweest bij de vereniging. Tegenwoordig schaakt hij wat minder en is hij vooral nog actief als schaaktrainer. Hij staat met name bekend om zijn truukjes en rekenvaardigheden, maar beweert tegenwoordig ook positioneel wat beter uit de voeten te kunnen. Of dat ook echt zo is, moeten we nog maar afwachten… ben jij bestand tegen zijn tactische combinaties en denk jij dat je Stefan kunt verslaan, daag ‘m dan nu uit!

De simultaan is exclusief voor Apeldoornse schakers en schakers die nauw betrokken zijn bij het Apeldoornse schaken. Om deel te kunnen nemen aan de simultaan, heb je een (gratis) Lichess-account nodig en moet je lid zijn van team Schaakstad Apeldoorn. Voor een instructie, zie Lid worden van een team.

Belangrijk: vul bij “Bericht” je echte naam in en geef aan dat je mee wilt doen aan de simultaan.

De simultaan zal vanaf ongeveer 18.45 uur online staan en bij Spelen, Simultaans te vinden zijn via Stefans nickname IM TricksOnlyNL. Voor een instructie, zie Deelnemen aan een simultaan.

Om 19.00 uur zal de partij dan automatisch beginnen. Wees op tijd, want als de simultaan eenmaal begonnen is, kun je niet later nog deelnemen!

Stefan zal de simultaan live becommentariëren op zijn Twitch-kanaal.

De simultaan zal met de klok gespeeld worden met een bedenktijd van zo’n 30 minuten per speler, met een increment van 30 seconden per zet. Zeker in het begin kan het eventjes duren voordat Stefan een zet gedaan heeft, want alle partijen beginnen tegelijk. Maar wees gerust, hij zal vanzelf een zet spelen en in de loop van de partij zul je steeds minder lang hoeven wachten. Hoe meer spelers er mee doen, hoe moeilijker we het Stefan kunnen maken, en des te groter de kans om hem te verslaan!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.