Simultaan met IM Max Warmerdam

donderdag 2 april om 19.00 uur op lichess.org

Internationaal Meester Max Warmerdam komt uit Tegelen (vlakbij Venlo), maar speelt al enkele jaren voor Schaakstad Apeldoorn in de Meesterklasse. Hij is daar niet alleen teamleider, maar scoorde vorig jaar ook een grootmeesternorm in de competitie. Een paar dagen geleden is hij twintig jaar geworden, dus een talent kunnen we hem misschien niet meer noemen. Een heel sterke schaker is hij wel! Hij weet erg veel van openingen en is een veelzijdige en aanvallende speler. Misschien heb je hem wel zien schaken bij de Tata Steel Challengers dit jaar, waar hij een paar mooie partijen won. Dit is je kans om Max uit te dagen!

Om deel te kunnen nemen aan de simultaan, moet je een Lichess-account hebben en lid zijn van team Schaakstad Apeldoorn. Voor een instructie, zie Lid worden van een team.

Belangrijk: vul bij “Bericht” je echte naam in en geef aan dat je mee wilt doen aan de simultaan.

De simultaan zal vanaf ongeveer 18.45 uur online staan en bij Spelen, Simultaans te vinden zijn onder de naam IM xamax2000. Voor een instructie, zie Deelnemen aan een simultaan.

Om 19.00 uur zal de partij dan automatisch beginnen. Wees op tijd, want als de simultaan eenmaal begonnen is, kun je niet later nog deelnemen!

De simultaan zal met de klok gespeeld worden met een bedenktijd van zo’n 30 minuten per speler, met een increment van 30 seconden per zet. Zeker in het begin kan het eventjes duren voordat Max een zet gedaan heeft, want alle partijen beginnen tegelijk. Maar geen zorgen, hij zal vanzelf een zet spelen en in de loop van de partij zul je steeds minder lang hoeven wachten. Hoe meer spelers er mee doen, hoe moeilijker we het Max kunnen maken, en des te groter de kans om hem te verslaan!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.