Apeldoornse Jeugdschaak Arena (2)

lichess.org

Na het enorme succes van de eerste editie, gaan we uiteraard door met het organiseren van deze toernooien. Maandagavond 23 maart was het tweede toernooi van 18.45 tot 20.05 uur. Met 67 deelnemers was het ook nu weer drukbezocht. Doordat dit toernooi iets korter is, was het aan de top veel langer spannend. Uiteindelijk wist Oscar “veestal” Adams het toernooi toch weer op zijn naam te schrijven, gefeliciteerd!

Ditmaal ging het echter niet zonder slag of stoot. Met nog een paar minuten te spelen stonden hij samen met “Frank248” gedeeld aan de leiding:

Aan de rechterkant zie je echter dat Oscar net bezig is met zijn winnende aanval. Het was een spannende partij en om te zien, speel de partij na om te zien hoe het afliep:

Hierdoor werd “Frank248” dus nipt tweede en was de gedeelde derde plaats uiteindelijk voor “Zonnetje” en Jimmy “jimmywu” Wu.

Vooral de onbekende “Zonnetje” speelde een wel erg sterk toernooi, door al haar partijen te winnen. Al haar partijen? Ja, al haar partijen. De identiteit van deze onbekende speler werd al snel verklapt door een leerling:

BasE23: lekker xanthine, derde!
BasE23: juf

Aha, betrapt! Dat kan er natuurlijk maar eentje zijn, namelijk Xanthine “Zonnetje” Gerritse! Ze kwam er toen al snel achter dat het toernooi eigenlijk voor de jeugd bedoeld is. Maar omdat zij ondergetekende een jaar of 25 geleden heeft leren schaken, heb ik het door de vingers gezien 😉

Overigens was het ook vanavond weer erg gezellig. Er werd veel gekletst en kinderen van verschillende scholen kunnen elkaar zo beter leren kennen. Daarbij zijn er eervolle vermeldingen voor Amy “Amy_Schaken” van der Meij en Nick “iemandschaakthier” van Amersfoort. Hun positieve en behulpzame instelling in de chat viel op, dat zien we natuurlijk graag.

Ook vanavond hebben we weer een leuke foto’s mogen ontvangen, deze zijn te vinden in het fotoalbum:

➟ Zie hier alle foto’s van vanavond in een album op Google

De meest opvallende foto’s kwamen toch bij de familie Weller vandaan:

Het ene moment zit je naast elkaar te schaken…

Het volgende moment moet je ineens tegen elkaar schaken!

Uiteindelijk was het Hidde “topschaker” Weller die zijn grote zus Lois “Lois2009” Weller wist te verslaan.

Daarmee ronden we het verslag af voor vanavond. De rest van de week is er bijna elke avond wel iets leuks te doen, het volledige weekschema vind je hier. Iedereen bedankt voor het meespelen en hopelijk tot een volgende keer!!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.