MuConsult 3 ontdoet zich van naaste concurrent

KNSB Competitie
De strijd tegen een rechtstreekse concurrent Doetinchem werd ook dit keer weer glorieus afgesloten. Een klinkende 6-2 overwinning. Omdat ikzelf op het laatste moment moest invallen in het tweede team, kon ik de partijen niet goed volgen. Gonzalo zat ver achterin de hoek te spelen en ik heb niets van zijn partij gezien. Toch een klinkende overwinning op een speler met 70 elo’tjes meer. [Gonzalo’s partij op lichess]

Borden 2 tot en met 5 troffen eveneens spelers met redelijk wat hogere elo’s. Paul aan bord 5 kreeg een evenwichtige stelling met weinig kansen over en weer. De eerste remise was binnen. Bob aan bord 2: ook daarvan niets van gezien en ook Bob wist tegen 100 elo-punten meer speler remise te scoren. Tobias speelde een puike partij tegen de oude rot Theo Goossen. Het eindspel met paard tegen drie of vier pionnen (van Tobias) eindigde dan toch in remise. Cees Sep kreeg twee sterke lopers, maar er ontbrak een Dame. Optisch leek Cees een slechtere stelling te hebben, maar nauwkeurig spel leidde tot remise.

Borden 6 tot en met 8 troffen (jeugd-) spelers met beduidend minder elo’s achter hun naam. Maar bij jeugdspelers weet je het nooit. André, Arjan en Aart (de drie A’s; ofwel het A-team) speelden nauwkeurig hun partijen uit naar winst. Resultaat 6-2 winst.

Complimenten voor het gehele team én (bijna) voldaan aan de drie gouden regels: remise aanbieden/accepteren alleen in overleg, winnen zonder overleg wel toegestaan en verliezen is niet toegestaan. Ikzelf moet me schamen. Aan bord 8 van het tweede team had ik in het eindspel een bijzonder goede stelling opgebouwd. Ik verwisselde twee eenvoudige zetten en verloor een paard en daarmee de partij.

Met twee matchpunten voor en 4,5 bordpunt staan we fier aan kop. In de volgende ronde moeten we het opnemen tegen de nieuwe nummer twee uit deze poule: ASV4. Als we de Arnhemmers verslaan, staan we er wel zeer goed voor, want de laatste drie rondes spelen we tegen de drie laagst geklasseerde teams uit onze poule.

Volgende ronde is op 7 maart 2020, uit in Arnhem.

’t Andere verslag | foto’s op Google | stand klasse 4B

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.