MuConsult Apeldoorn bekert verder

KNSB BekercompetitieMuConsult Apeldoorn heeft in de 2e ronde van de beker net als vorig jaar uit gewonnen van O&O Kampen. Uiteindelijk wonnen we overtuigend, maar de score van 0-4 had iets lager uit kunnen vallen.

Zelf was ik als eerste klaar. Net als vorig jaar speelde ik met wit tegen Hans Spoelstra. Na de opening had ik een klein voordeeltje, wat uiteindelijk groter werd. Toen ik toe kon slaan door de zwarte koningstelling open te breken deed ik dat ook, waarna het meteen afgelopen was. 0-1 voor ons.

Toen ik terugkwam van het analyseren was Nikolai Kabanof op bord 3 inmiddels ook al klaar. Nikolai speelde een degelijke partij en had tussendoor een pion gewonnen. Toen zijn tegenstander Jarno Visscher zomaar zijn dame cadeau deed, was de partij abrupt afgelopen en stond het 0-2.

Marcel Boel speelde op bord 2 tegen Muharem Mujkanovic, een speler waar Nico Zwirs het vorig jaar ook al niet makkelijk mee had. Marcel kwam heel erg goed tot gewonnen uit de opening, maar na een paar onnauwkeurige zetten en een blunder stond hij ineens verloren. De zwarte koning was bijna alleen en de helft van het zwarte leger stond nog in de beginstelling. Door een wonder wist Marcel de schade nog te beperken tot een eindspel met een stuk achterstand, met slechts één pion als compensatie. De techniek kostte de witspeler echter zoveel bedenktijd, dat hij twintig zetten later zomaar door de vlag ging. Hiermee kwam de stand op 0-3 en was het definitief over.

Daarmee restte alleen nog de partij van Cees Beekhuis op bord 4 tegen Berd Ekkelboom. Ergens tussendoor dacht ik dat het er nog best eng uitzag voor Cees, maar dat bleek niet te kloppen: Cees had alles onder controle. Vervolgens speelde Cees een mooie positionele partij en bleef hij rustig zijn stelling verbeteren. Uiteindelijk wist hij langzaam maar zeker twee witte pionnen mee te snoepen en was de rest van het eindspel een kwestie van techniek. Een mooie strakke partij!

Uiteindelijk dus een prima begin voor ons in de beker. Na een redelijk vroege uitschakeling vorig jaar tegen LOS, gaan we dit jaar weer voor de bekerwinst. Onze eerstvolgende horde daarvoor zal zijn de verre uitwedstrijd tegen Emanuel Lasker in Sint Jacobiparochie.

  O&O Kampen         - MuConsult Apeldoorn    0-4
1. Spoelstra, Hans   2069 - Beerdsen, Thomas  2471 0-1
2. Mujkanovic, Muharem 1929 - Boel, Marcel    2212 0-1
3. Visscher, Jarno   1882 - Kabanof, Nikolai  1983 0-1
4. Ekkelboom, Berd   1759 - Beekhuis, Cees   1921 0-1
  Gemiddelde rating:  1910  Gemiddelde rating: 2147

partijen in pgn | stand in poule A

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.