Zure nederlaag voor MuConsult Apeldoorn

KNSB CompetitieMuConsult Apeldoorn is na een goed begin van de competitie tegen een onnodige nederlaag aangelopen tegen Kennemer Combinatie. In Haarlem werd het 5,5-4,5.

Als eerste klaar was Arthur van de Oudeweetering aan bord 9 tegen Pieter Roggeveen. Na een rustige Alapin werden er al snel wat stukken geruild en toen er een symmetrische stelling ontstond werd er tot remise besloten. Niet veel later volgde ons eerste punt.

Sjef Rijnaarts speelde met zwart op bord 10 tegen Benjamin Go. Benjamin speelde een voor hem typische koffiehuis variant, waar Sjef in eerste instantie niet helemaal goed op reageerde. Toen pleegde Benjamin echter een incorrect stukoffer, waarna Sjef de winst niet meer liet glippen.

Merijn van Delft had wit op bord 5 in een Sveshnikov tegen Lennart Dek. Merijn leek het goed aan te pakken en een strategisch voordeel te hebben, maar vlak voor de tijdnoodfase vertrouwde hij het niet meer en werden er zetten herhaald.

Daarna volgde er weer een overwinning. Op bord 2 had onze teamcaptain Max Warmerdam zwart tegen Miguoel Admiraal. Max speelde een interessant nieuwtje wat Miguoel veel tijd kostte. Max kreeg grote aanvalskansen voor de geofferde pion en rondde het uiteindelijk erg fraai af. Met een tussenstand van 3-1 zag het er hier dus goed uit voor ons.

Nico Zwirs had wit op bord 1 tegen Wouter Spoelman. Na een redelijk gelijk opgaande partij met kleine kansjes voor beide, werd er afgewikkeld naar een gelijk toreneindspel en de vrede getekend.

Op bord 4 speelde Tim Lammens met zwart tegen Ilias van der Lende. Na een rustige opening speelde Ilias een paar onnauwkeurige zetten, waarna Tim het initiatief over kon nemen. Na dameruil vervlakte het echter toch te veel waardoor er niet veel muziek meer in de stelling zat, en werd ook hier tot remise besloten. 4-2 voor Apeldoorn dus inmiddels, gezien de stand op de borden leken we op weg naar een overwinning. Helaas ging het vanaf hier alleen maar bergafwaarts.

Alexander Kabatianski speelde weer eens mee voor Apeldoorn, en mocht aan bord 7 met wit aantreden tegen Gerard Rill. In een rustige Konings-Indisch leek de partij redelijk gelijk op te gaan, maar het zwarte centrum zag er toch gevaarlijk uit. In het eindspel bleek dit ook zo te zijn en toen er een vrije d-pion ontstond werd de zwarte activiteit te veel en moest Alexander opgeven.

Roeland Pruijssers speelde met wit op bord 3 tegen Loek van Wely. Loek reageerde creatief op Roelands voorbereiding, waarop Roeland meteen de mist inging. Na een paar onnauwkeurigheden kwam Loek gewonnen te staan, maar hij maakte het niet af. In tijdnood vocht Roeland nog knap door, maar wist het uiteindelijk niet te bolwerken. Hiermee had KC de stand weer gelijk getrokken tot 4-4, maar het werd helaas nog erger.

Aan bord 6 had Thomas Beerdsen zwart tegen Liam Vrolijk. Liam kwam goed uit de opening nadat Thomas het loperpaar op moest geven. Vervolgens kwamen beide spelers al redelijk vroeg in tijdnood, zo rond zet 25. Liam probeerde een handige zet te spelen om ruil te voorkomen, maar dit liet een truc toe waarmee Thomas een stuk kon winnen. Het resterende eindspel was zeer waarschijnlijk gewonnen, maar Thomas speelde het niet goed en na torenruil bleek het voordeel toch te mager.

Op bord 8 had Armen Hachijan zwart tegen Gilian Honkoop. Armen leek prima uit de opening te komen en won daarna ook de kleine kwaliteit. Het leek dus al snel een overwinning te gaan worden voor ons, maar ergens in tijdnood ging Armen toch de fout in en ontstond een gelijk paardeneindspel. Waar de meeste mensen nu snel een remise verwachtten, bleef Gilian doorspelen in een poging om toch nog ergens een winst te vinden. Helaas voor ons kon Armen het verdedigen niet vol blijven houden en moest na witte promotie opgeven.

Uiteindelijk dus een nipte 5,5-4,5 nederlaag, waar er op sommige borden misschien meer in had gezeten. We zijn er dus op gebrand om de volgende wedstrijd wat recht te zetten, dan spelen we op 23 november thuis tegen Sas van Gent.

  Kennemer Combinatie    - MuConsult Apeldoorn      5½-4½
 1. Spoelman, Wouter   2576 - Zwirs, Nico        2424 ½-½
 2. Admiraal, Miguoel   2502 - Warmerdam, Max      2512 0-1
 3. Wely van, Loek    2605 - Pruijssers, Roeland    2560 1-0
 4. Lende van der, Ilias 2389 - Lammens, Tim       2278 ½-½
 5. Dek, Lennart     2276 - Delft van, Merijn     2348 ½-½
 6. Vrolijk, Liam     2469 - Beerdsen, Thomas     2471 ½-½
 7. Rill, Gerard     2248 - Kabatianski, Alexander  2364 1-0
 8. Honkoop, Gilian    2099 - Hachijan, Armen      2286 1-0
 9. Roggeveen, Pieter   2266 - Oudeweetering vd, Arthur 2269 ½-½
10. Go, Benjamin     2121 - Rijnaarts, Sjef      2238 0-1
  Gemiddelde rating:  2355  Gemiddelde rating:    2385

’t Andere verslag | partijen in pgn | stand in Meesterklasse

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.