MuConsult Apeldoorn wint NK Snelschaken voor clubteams

MuConsult Apeldoorn was met twee teams afgereisd naar Bunschoten om dit jaar het NK Snelschaken voor clubteams te winnen. De teams waren ingedeeld op snelschaakrating; zodoende speelden in team 1 Max, Robby, Thomas en Stefan, en in team 2 Roeland, Merijn, Tim en Arthur.

In de eerste ronde kwam al meteen de onderlinge wedstrijd tussen de beide teams, die met 11,5-4,5 werd gewonnen door het eerste team.

De dag liep zoals gewenst voor het eerste team en we bleven in de top 2 staan. Na een overwinning op de Nederlands kampioen van vorig jaar Het Zwarte Schaap, was het duidelijk dat het tussen ons eerste team en En Passant zou gaan. De indeling viel ook nog zo uit dat de teams het in de laatste ronde mochten opnemen tegen elkaar.

Bij het tweede team waren er wat uitschieters. Roeland en Tim hadden een uitstekend toernooi, maar Arthur zijn toernooi verliep matig. Merijn speelde naar rating en het team eindigde in de middenmoot.

Uiteindelijk ging het eerste team de laatste ronde in met een voorsprong van 3,5 bordpunt op En Passant. Dit betekende dat we het NK zouden winnen als we minimaal 6,5 bordpunt wisten te scoren. Dat was na drie van de vier minimatches al gelukt en de titel was dus binnen.

MuConsult Apeldoorn 1
V.l.n.r.: Thomas Beerdsen, Max Warmerdam, Robby Kevlishvili, Stefan Kuipers
(foto: Frans Peeters)

meer foto’s | toernooiverslag op website van En Passant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.