Schaakstad-team door naar finaledag OSBO Cup

Elk jaar was er naast de (externe) OSBO-competitie ook een OSBO Cup (bekercompetitie). Hoewel er sinds de SOS-competitie geen OSBO-competitie meer is, is de OSBO Cup gewoon blijven bestaan. De laatste jaren deed De Schaakmaat altijd mee, maar vaak waren we de eerste ronde er al uit. Dit kwam mede doordat er veel teams meededen uit de promotieklasse en de 1e klasse. Nu is de 4e klasse van de KNSB de limiet. Dit betekent ook dat als je gespeeld hebt voor een hoger team je niet opnieuw mag meedoen. Met als gevolg dat (naast dat er maar dertien teams deelnamen) de beste spelers van het team soms niet kunnen meedoen.

Dit jaar wilden we weer deelnemen, maar dan als Schaakstad Apeldoorn. Het team bestaat uit Gonzalo Tangarife Ramirez, Steven Braun, Véronique Hijl en Raymond Jacobsen. De eerste ronde speelden we op maandag 11 februari uit tegen Bennekom. Véronique was verhinderd, maar gelukkig hadden we een vervanger gevonden in Marco Beerdsen. We speelden tegen een gelijkwaardige tegenstander. Dat kon je ook terugzien in de eindstand: 2-2. Gonzalo en Steven wonnen en Marco en Raymond verloren. Bij een gelijke stand moet er een barrage gespeeld worden. Dat was 3 minuten plus 5 seconden increment. Deze wonnen we met 3-1. Dus plaatsten we ons voor de tweede ronde (kwartfinale). Zie ook het verslag van de eerste ronde op de website van BSV.

De tweede ronde lootten we tegen Zuid Zwolle Schaakt! Gelukkig mochten we nu thuis spelen. Ook dit keer werd op een maandag gespeeld, en wel op 8 april. We wisten niet precies welke spelers zouden komen, maar op papier waren ze sterker dan wij. We hadden nu wel de normale opstelling. Namelijk Gonzalo op bord 1, Steven op bord 2, Véronique op bord 3 en Raymond op het laatste bord. Gonzalo won ook zijn tweede partij. Niet veel later won ook Véronique. Raymond verloor, maar Steven kon afwikkelen tot remise. Hiermee wonnen we ook de tweede wedstrijd. En omdat er maar weinig teams meedoen, zijn we geplaatst voor de halve finale. Die wordt op zaterdag 1 juni in Arnhem bij ASV gespeeld, tegelijk met het ASV vierkamptoernooi. Tevens worden die dag de troostfinale en de finale gespeeld.

resultaten | stand

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.