Zwaar bevochten remise voor derde team

KNSB Competitie

In en tegen Zeist heeft het derde team een verdienstelijke en zwaar bevochten 4–4 remise uit het vuur gesleept. Beide teams konden vrede hebben met de einduitslag. Met dit resultaat mag het derde team zich met nog twee wedstrijden te spelen, veilig wanen in de middenmoot van klasse 4C van de KNSB-competitie.

Hans Bouwer opende al vrij snel de score. In een opening die hij naar eigen zeggen nauwelijks kent, boekte hij een goede overwinning. Dries Elskamp en Nico Olivier volgden met een regelmatige remise. Invaller Jan Brak moest zich gewonnen geven.

De overige vier partijen werden vrijwel tot het bot toe afgekloven. Maarten Beekhuis zette de Apeldoorners op voorsprong door een gewonnen pion in het middenspel keurig netjes in het eindspel te verzilveren. Cees Sep kon vrijwel de gehele partij bogen op (pion)voordeel, maar in een toreneindspel besloten beide spelers tot herhaling van zetten en remise. André Huis in ’t Veld boette onderweg een kwaliteit in, maar hield urenlang keurig stand en bracht het bitter noodzakelijke laatste halfje binnen. Gonzalo Tangarife moest zich beperken tot verdedigen, van ook nog eens een vreselijke stelling, waarbij een van zijn lopers vrijwel opgesloten zat. Lange tijd hield Gonzalo dit vol, maar een plotseling opdoemend matnet maakte een eind aan alle illusies.

In de laatste twee ronden krijgt het Apeldoornse team wel de twee betere tegenstanders te bestrijden. Veenendaal is met vier punten voorsprong vrijwel kampioen. De andere tegenstander is Magnus Leidsche Rijn op een derde plaats.

  Zeist               - MuConsult Apeldoorn 3      4-4
1. Amerongen van, Arjen     2020 - Beekhuis, Maarten     2043 0-1
2. Amerongen-Jansen van, Peggy 1941 - Tangarife Ramirez, Gonzalo 1931 1-0
3. Harnandan, Sergio      1822 - Sep, Cees         1795 ½-½
4. Hamers, Gerard        1875 - Elskamp, Dries       1805 ½-½
5. Veltman, Willem-Jan     1834 - Brak, Jan         1617 1-0
6. Kuiken, Hans         1803 - Olivier, Nico       1758 ½-½
7. Megen van, Marvin      1749 - Bouwer, Hans        1705 0-1
8. Egelie, Peter        1599 - Huis in 't Veld, André   1778 ½-½
  Gemiddelde rating:      1830  Gemiddelde rating:     1804

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.