Zuid Limburg – MuConsult Apeldoorn LIVE

KNSB Competitie

Live verslag van Zuid Limburg – MuConsult Apeldoorn
 
Het duel uit de zevende ronde van de Meesterklasse tussen Zuid Limburg en MuConsult Apeldoorn is een klassieke vierpuntenwedstrijd, gezien de stand:

De Limburgers hebben voor de gelegenheid vier grootmeesters opgetrommeld:

  1. FM Ivo Wantola – GM Roeland Pruijssers (Roeland heeft wit)
  2. IM Christian Braun – IM Robby Kevlishvili
  3. IM Valentin Buckels – IM Stefan Kuipers
  4. GM Florian Handke – IM Max Warmerdam
  5. GM Ilja Zaragatski – IM Thomas Beerdsen
  6. GM Daniel Hausrath – IM Merijn van Delft
  7. Ruud van Meegen – FM Tim Lammens
  8. GM Leif Erlend Johannessen – IM Arthur van de Oudeweetering
  9. FM Patrick Driessens – Nico Zwirs
  10. IM Oscar Lemmers – FM Armen Hachijan

14:00 – Daniel Hausrath speelde met wit zijn gebruikelijke veilige variant van de Reti, waarmee hij o.a. tegen Praggnanandhaa al eens remise had gespeeld. Mijn remise-aanbod werd aangenomen en zodoende zit ik nu te bloggen.

15:00 – De wedstrijd is razend spannend. Roeland, Stefan en Thomas gaan er vol voor op de hoogste witborden. Robby moet secuur spelen om het evenwicht te bewaren en bij Max is het spannend. Tim staat ongeveer gelijk, Arthur leek onder druk te staan (weet nu niet zeker hoe het staat), Nico ongeveer gelijk. Armen speelt extreem riskant en staat verdacht.

Foto Ed van der Meulen

15:48 – Robby heeft zijn stelling goed bij elkaar gehouden en remise gespeeld. Tussenstand 1-1. Armen staat inmiddels verloren, maar op de resterende borden lijkt MuConsult Apeldoorn redelijke kansen te hebben.

16:02 – Armen heeft verloren. Dit gebeurde er: http://view.chessbase.com/cbreader/2019/3/16/Game57570500.html

16:19 – Nico heeft de stand gelijk getrokken: 2-2. Robby is nu aan Nico aan het vragen wat er nou precies gebeurde in de complicaties. De hele korte versie: Nico speelde de opening onhandig, waarop zijn tegenstander te optimistisch werd.

16:33 – Arthur heeft remise gespeeld: 2,5-2,5. Het blijkt dat Arthur juist goed uit de opening kwam en de witte activiteit niet veel voorstelde. Arthur moet naar eigen zeggen zelfs gewonnen hebben gestaan.

16:43 – Het gaat opeens rap. Tim heeft remise gespeeld. Hij leek de hele tijd kansen op een plusje te hebben, maar liet uiteindelijk een eeuwig schaak-combinatie toe. Tussenstand 3-3. Bij Roeland ging het mis, maar Max sloeg in tijdnood vanuit slechte stelling toe. Thomas had een pion meer, maar Ilja loperpaar, dus in balans en remise. De tussenstand is nu 4,5-4,5 en alleen Stefan is nog bezig. De stelling is best spannend, maar als iemand beter staat is het Stefan:

Stefan heeft een paard en twee pionnen tegen een toren, dus materiaal ongeveer gelijk. Zijn koning staat wel veel veiliger. Het belangrijkste is natuurlijk dat Stefan niet verliest, remise is OK en het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als hij wint. Het blijft voorlopig nog even spannend!

17:49 – We zijn inmiddels een uur verder en het scenario is onveranderd: Kuip staat relatief veilig en kijkt of ie nog kan winnen.

18:03 – De zwarte koning is naar binnen gelopen, het wordt nu extreem spannend:

18:12 – In de speelzaal is de spanning is om te snijden. Stefan heeft het afgelopen kwartier goede zaken gedaan, de controle volledig behouden en een pionnetje buitgemaakt. Dat zegt nog niets, maar de Apeldoornse fans kunnen nu even opgelucht ademhalen. Alle resultaten blijven mogelijk, zo scherp is de stelling wel, maar het ziet er niet slecht uit voor MuConsult Apeldoorn.

18:39 – Yessssssssssssss!!! Kuip doet het en wint! Na 5 uur en 40 minuten bikkelen. MuConsult Apeldoorn wint daarmee een zeer zwaar bevochten wedstrijd 5,5-4,5.

foto’s op Google

2 gedachten over “Zuid Limburg – MuConsult Apeldoorn LIVE”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.