Return of the Kabbie

KNSB Competitie

Is dat die wedstrijd waar Spock in meespeelde?! Nee Erik, dat is niet de wedstrijd waarin Spock meespeelde, maar het goede nieuws van deze wedstrijd was dat Nikolai na een ziektebed weer terug achter het schaakbord te vinden was en meteen onze enige overwinning boekte in Arnhem. Jammer dat we niet meer weerstand konden bieden tegen dit sterke team.

Casper was de eerste die moest opgeven, een sterke koningsaanval werd hem uiteindelijk te veel. Gelukkig was Nikolai weer in staat om mee te spelen en die won een goede partij en zette de stand weer op 1-1. Op dat moment leek er nog een en ander mogelijk met een scherpe partij bij Marcel, een winnende stelling bij Henk, redelijk gelijke stellingen bij Erik, Freddie en mijzelf, en bij Jelle was een klein wondertje nodig ☺.

Helaas verliep naast de Return of the Kabbie niks voorspoedig: Marcel dacht een slimme truc uit te halen maar gaf daarbij zijn dame weg. Ondertussen draaide Willy de duimschroeven aan bij Erik die ook moest capituleren; 1–3.

De stelling bij Freddie en Jeroen was continue gelijk gebleven en daar werd de vrede getekend; 1,5–3,5.

Helaas moest ikzelf daarna het beslissende punt inleveren, in gelijke stelling blunderde ik een pion en daarmee de gehele stelling in één keer weg; 1,5–4,5.

Na een felle strijd met veel tactische mogelijkheden (waarvan ook wat onbenut door Henk) werd het ook remise op bord 7. Blijkbaar heb je voor een klein wondertje toch een predikant nodig in het team, want Jelle kon de stelling niet remise houden en moest het punt aan Sebas gunnen; 2-6.

Een flinke nederlaag waar we mogelijk nog iets meer bordpunten hadden kunnen pakken, maar een gelijkspel of overwinning zat er helaas niet in op deze zaterdag.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.