MuConsult Apeldoorn 3 – Oud Zuylen Utrecht 3: 4-4

Op papier een interessante tegenstander. Qua Elo-rating ongeveer gelijk, maar door een Elo-rating van 1077(?) op het 8e bord van Oud Zuylen gaf dat een vertekend beeld. Omdat we alle negen konden spelen, heb ik mezelf tot non-playing captain gebombardeerd. We zullen de partijen van bord 1 naar 8 nalopen.

Maarten Beekhuis moest in het middenspel veel materiaal inleveren. Desondanks wist hij veel gevaar te stichten met dame, pion en toren. Zijn tegenstander vergat nog een mat-in-één, maar ging even later toch met de volle winst er vandoor. Gonzalo speelde een puike partij en had een klein voordeel. Na wat afruilen zou hij een eindspel met één pion meer de kans hebben om deze tot winst te voeren; in elk geval minstens remise. Op zet 40 vergat echter hij de tijd en ging door zijn vlag. Jammer, jammer, jammer…

Cees Sep compliceerde de partij in het middenspel en had kansen, hij kon echter niet verhinderen dat er twee pionnen gesnoept werden en lange tijd later moest ook zijn koning er aan geloven. André speelde zijn Morra gambiet, kreeg op zijn manier flinke complicaties voor elkaar, maar toen de strijdtroepen enigszins afgeruild waren, moest hij (of zijn tegenstander!) berusten in remise.

Tobias kreeg een kwal voorsprong. Zijn tegenstander hield er echter een bijzonder sterk paard aan over en kon lange tijd gevaar stichten bij Tobias’ koning. Lang manoeuvreren om tenslotte met zijn toren pionnetjes op te eten en de winst naar zich toe te trekken. Nico pareerde de pionnenaanval op de h-lijn, die veel gevaarlijker leek dan het was. Een pion werd gesnoept, en later ook de h-pion, waarna het snel was gedaan. Prima winst voor Nico.

Aart had een spectaculaire partij. Nam een loper voor een ogenschijnlijk gevaarlijke tegenaanval van de toren. Aarts stukken stonden veel en veel actiever, hij offerde een paard, waarna geen enkele verdediging voldoende was om het punt voor Aart bij te schrijven. Hans Bouwers partij kwam geen moment van zijn plaats. Weinig initiatief van beide zijden. Een partij die van het begin af aan op remise afstevende. En dat werd het ook.

Eindstand 4-4. We staan nu gezellig met Oud Zuylen onderaan. Gezien de grillige scoreverlopen van andere wedstrijden, is denk ik nog van alles mogelijk. Volgende ronde uit tegen ASV4 uit Arnhem op 24 november. Houdt allen deze datum vrij!

We hebben nog een teamfoto gemaakt. Wie weet is dit het team dat over drie jaar de Meesterklasse bestormt!

Teamfoto MuConsult Apeldoorn 3
Foto Henk Vinkes
MuConsult Apeldoorn 3      - Oud Zuylen Utrecht 3      4-4
Beekhuis, Maarten      2061 - Eeden van, Ed    2088 z-w 0-1
Tangarife Ramirez, Gonzalo 1941 - Busstra, Freek    1795 w-z 0-1
Sep, Cees          1811 - Dijk van, Erik    1870 z-w 0-1
Huis in 't Veld, André   1752 - Lubbers, Jan-Willem 1644 w-z ½-½
Vries de, Tobias      1829 - Ackerman, Jan    1703 z-w 1-0
Olivier, Nico        1769 - Schonewille, Midas  1523 w-z 1-0
Peut van de, Aart      1762 - Vries de, Bart    1498 z-w 1-0
Bouwer, Hans        1724 - Gaaff, Tom      1077 w-z ½-½
Gemiddelde rating:     1831  Gemiddelde rating:  1650

stand klasse 4C

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.