Zwaar bevochten eerste zege

In de SOS-competitie speelde afgelopen maandag 15 oktober het vernieuwde Schaakstad Apeldoorn 3 in Almen tegen Ons Genoegen. Al na 40 minuten gaf Ruuds tegenstander op. Even later gevolgd door die van Jack en Aad. Met 3-0 voor leek het na een uur gemakkelijk te worden. Niets was minder waar. Leendert kreeg met het vorderen van de avond ernstige concentratieproblemen, waardoor hij moest opgeven. Ook Henk moest de koning neerleggen. Toen na ruim 2,5 uur spelen ook Hessel op bord 1 werd verslagen, was de wedstrijd weer open.

Maarten leek te stuntelen in het eindspel. Na een opruimactie van zijn tegenstander bleven hem slechts koning en loper. De tegenstander had twee verbonden pionnen op de b- en c-lijn lijn. Gelukkig stond Maartens koning dichterbij, zodat hij met loper en koning de pionnen kon blokkeren. Remise dus.

Bleef de eer aan teamleider Ed om het wedstrijdpunt binnen te halen. Beide spelers waren in tijdnood. Na een knap schijnoffer van de dame leek het evenwicht niet verbroken. Gelukkig voor ons maakte Eds tegenstander in tijdnood de eerste blunder, waarna hij opgaf.
4,5-3,5 Een zwaar bevochten eerste zege. Mannen, bedankt!

stand | wedstrijdkalender

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.