MuConsult Apeldoorn start Europa Cup tegen wereldtop

Vandaag (12-10) start de Europa Cup voor clubteams (de zogeheten European Club Cup) in Porto Carras in Griekenland. Bekerwinnaar MuConsult Apeldoorn is naar Griekenland vertrokken met een team van zeven spelers: Thomas Beerdsen, Max Warmerdam, Merijn van Delft, Tim Lammens, Marcel Boel, Freddie van der Elburg en Martin van Dommelen. Per wedstrijd kunnen er zes spelers worden opgesteld.

MuConsult Apeldoorn begint meteen tegen de topfavoriet Alkaloid (winnaar in 2016) aan tafel 1.

ECC 2018, ronde 1

Yu is nummer 12 van de wereld, Jakovenko nr. 17 en Andreikin nr. 26. Ze beschikken ook nog over Ding Liren, de nr. 4 van de wereld met 2800+, maar blijkbaar denken ze het zonder te kunnen redden 🙂

De partijen starten elke dag om 14.00 uur Nederlandse tijd (15.00 uur lokaal), en worden met een kwartier vertraging ‘live’ weergegeven. Dagelijks is er ook een rechtstreekse uitzending te zien met Engelstalig commentaar op de partijen.

Roeland Pruijssers speelt overigens ook mee, maar dan als speler van het Belgische team Echiquier Amaytois. Vanochtend werd er in ieder geval al een succesje behaald: een voetbalteam met o.a. Thomas, Max en Roeland versloeg een Noors voetbalteam met Magnus Carlsen.

toernooi-info | uitslagen en indelingen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.