MuConsult Apeldoorn bereikt Bekerfinale

KNSB-bekercompetitieVoor het tweede jaar op rij heeft MuConsult Apeldoorn de finaledag van de KNSB-bekercompetitie bereikt. Op dinsdag 3 april werd er uit gewonnen bij En Passant. Evenals vorig jaar wonnen we deze lastige uitwedstrijd met 1-3. Dit jaar was En Passant een stuk sterker opgekomen, met twee GM’s in de opstelling.

Als eerste klaar was Thomas Beerdsen, die op bord 2 zwart had tegen Friso Nijboer. Na een dubieuze openingskeuze (naar een idee van Manuel Bosboom) moest Thomas een aantal rare zetten doen en kwam hij slecht te staan. Toen Friso uiteindelijk teveel tegenspel toeliet kon Thomas met een mooi torenoffer gevolgd door een loperoffer remise forceren.

Niet veel later was er nog een remise: Stefan Kuipers met wit tegen Erwin l’Ami. In een Italiaan kwam Erwin snel met het agressieve g5. Stefan reageerde echter prima en uiteindelijk ontstond er een ongeveer gelijk eindspel, waar Erwin opeens een kwaliteit blunderde. Stefan wist het lastige eindspel niet om te zetten in winst, maar behaalde alsnog een solide remise.

Daarna volgde onze eerste overwinning. Op bord 4 speelde Tim Lammens met zwart tegen Richard Vedder. Tim speelde erg agressief met zwart en kwam al snel prima te staan. Na veel gemanoeuvreer gaf Richard uiteindelijk een stuk weg en wist Tim de partij te winnen.

De beslissing viel uiteindelijk op bord 3. Daar speelde Merijn van Delft met wit een Franse partij tegen Henk Vedder. Merijn had al snel het door hem zo geliefde loperpaar te pakken en zette toen eerst even al zijn stukken op de onderste rij. Vervolgens creëerde hij een vrijpion die niet echt goed gestopt kon worden door het zwarte paardenpaar. Nadat Merijn wat materiaal kon incasseren gaf Henk op en wonnen we de wedstrijd. Een zeer strakke overwinning van Merijn!

Een prima 3-1 overwinning voor ons dus, waarmee we de finaledag van de beker bereikt hebben. De finale zal gespeeld worden op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) bij ons in Denksportcentrum Noord in Apeldoorn. We kijken hier erg naar uit en zullen alles op alles zetten om de beker in eigen huis te veroveren!

En Passant      2436 - MuConsult Apeldoorn  2399  1-3
Erwin l'Ami     2667 - Stefan Kuipers       2483  ½-½
Friso Nijboer   2500 - Thomas Beerdsen      2436  ½-½
Henk Vedder     2333 - Merijn van Delft     2396  0-1
Richard Vedder  2283 - Tim Lammens          2282  0-1 

’t Andere verslag | Finale KNSB-bekercompetitie in Apeldoorn

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.