MuConsult Bekerteam door naar kwartfinale

KNSB-bekercompetitieMuConsult Apeldoorn is voor het tweede jaar op rij doorgedrongen tot de kwartfinale van de KNSB beker. Dit keer bleek De Wijker Toren niet opgewassen tegen het Apeldoornse team.

Al vrij snel in de wedstrijd stond iedereen comfortabel. Nico Zwirs had een pion meer in een dame-eindspel tegen Erik Schoehuijs. Thomas Beerdsen kreeg een mooi initiatief op de koningsvleugel tegen Cas Kok. Merijn van Delft had het loperpaar te pakken gekregen in een open stelling tegen Bart-Piet Mulder en Tim Lammens had het initiatief aan beide kanten van het bord in een Konings-Indisch tegen Richard Schelvis.

Als eerste was Tim klaar die met een fraai offer door de witte stelling ging. Toen het duidelijk was dat de aanval niet gestopt kon worden gaf Richard op. Kort daarna won ook Thomas zijn partij. Om tegenspel te krijgen offerde Cas een paar pionnen. Thomas nam deze aan en nadat hij het tegenspel van wit geneutraliseerd had, gaf Cas op. Hierna was Nico klaar. Het dame-eindspel met een pion meer wikkelde hij af naar een pionneneindspel. Nadat hij hier een opgelegde winstkans miste, werd het een wedloop waar beide spelers tegelijk promoveerden. Remise dus. De winst was binnen. Als kers op de taart wist Merijn zijn loperpaar uitstekend te benutten in het eindspel en won MuConsult Apeldoorn overtuigend met 3,5-0,5. De volgende ronde is tegen En Passant.

   MuConsult Apeldoorn   2370 - De Wijker Toren        2142 3½-½
1. Nico Zwirs            2364 - Erik Schoehuijs        2220  ½-½
2. IM Thomas Beerdsen    2436 - Cas Kok                2100  1-0
3. IM Merijn van Delft   2396 - Bart-Piet Mulder       2162  1-0
4. FM Tim Lammens        2282 - Richard Schelvis       2086  1-0

foto’s op Google | video eindfase bekerwedstrijd | stand in Poule B

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.