De drie nieuwe gouden regels van het schaken

Een belangrijke overwinning op de nummer laatst van de promotieklasse. Een mooie 5-3 overwinning.

Vooraf hadden we een drietal regels opgesteld:

  1. Altijd overleggen met de teamleider als je remise wilt aanbieden of remise wilt accepteren.
  2. De partij winnen mag zonder enig overleg.
  3. De partij verliezen mag niet.

Dat heeft helaas niet iedereen begrepen, maar ondanks dat toch een overwinning.

Onze meest ervaren speler Cees Sep zondigde als eerste. Na een halfuur spelen accepteerde hij zonder overleg remise doordat hij zetherhaling moest toestaan om zijn Dame te redden.

Invaller André Huis in ’t Veld paste regel 2 toe. Stukken goed neerzetten en tegenstander wegspelen.

Marco van den Nieuwendijk zondigde tegen regel 3. Een vervelende dubbelpion kwam hem duur te staan en de stukken konden in het doosje.

Zelf paste ik regel 1 toe: ik overlegde met mezelf en sloeg remise af. Tegenstander opende met b4, daarna alle stukken ontwikkeld en de winst was na bijna vier uur binnen.

Hans Bouwer speelde een zeer gedegen en gelijkopgaande strijd. Hij vroeg of remise acceptabel was en gezien de stand op de diverse borden werd het halfje bijgeschreven.

Nico stond de hele partij al goed. Met de witte Dame lang op a8 viel hij de vijandelijke stelling van achteren aan. Regel 2 succesvol uitgevoerd.

Stand nu 4-2 in ons voordeel. Jelle Bauer kwam in een pionneneindspel met torens en één pion voor. Remise was al zeker binnen; hij speelde het keurig uit en het vijfde punt was binnen.

Invaller Erik Buitenhuis speelde het langste door en moest zijn meerdere erkennen in een sterke koning. Desondanks keurig gespeeld.

Hiermee hebben we zes matchpunten en staan we op de 7e plaats. Nummers 8 en 9 (VDS1 en ASV4) staan één, respectievelijk twee matchpunten achter. Nog zeker niet veilig, dus volgende keer aan de bak. De volgende ronde is een thuiswedstrijd op zaterdag 7 april tegen UVS2.

’t Andere verslag (incl. naspeelbare partijen)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.