Nipt ten onder tegen landskampioen

Afgelopen zaterdag kwam landskampioen Kennemer Combinatie op bezoek bij ons in Apeldoorn. Voor de wedstrijd begon hadden we een eerste tegenvaller: Armen Hachijan was ziek geworden. Voor hem in de plaats kwam ons geheime wapen, waarover straks meer.

Bij aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat Kennemer de favoriet was met een slordige 50 ratingpunten meer als gemiddelde teamrating. Toch was het lang een gelijkopgaande strijd. De wedstrijd begon met een nieuwe tegenvaller: Sjef Rijnaarts speelde een ongelukkige partij tegen Christov Kleijn. In het begin van de partij ruilde hij zijn zwartveldige loper tegen een paard van zwart. Dit bleek geen gunstige ruil en al snel was Sjef in de problemen, waar hij helaas niet meer uit wist te ontsnappen.
Kort daarna was de partij tussen Ali Bitalzadeh en Alexander Kabatianski klaar. De partij was altijd in evenwicht, vandaar het remiseaanbod van Alexander, wat door Ali werd geaccepteerd. Daarna kregen we opnieuw een domper te verwerken. Thomas Beerdsen speelde met wit te frivool tegen Miguoel Admiraal en dat werd hard afgestraft.

Maar vanaf dat moment kwam er een aantal goede resultaten binnen. Nico Zwirs stond met zwart de hele partij licht onder druk tegen Wouter Spoelman, maar wist het naar remise te spelen. Tim Lammens ging verder op de voet waar hij in de Tata Steel-vierkamp mee geëindigd was. Met twee lopers de tegenstander onder druk zetten. Tegenstander Ilias van der Lende kon het een lange tijd droog houden, maar uiteindelijk zette Tim zijn voordeel om in een vol punt! Niet veel later speelden Stefan Kuipers en Quinten Ducarmon een correcte remise. In een afruil Caro-Kann speelde Quinten snel zijn h-pion naar voren. Dit leek veelbelovend, maar nadat de torens via de h-lijn werden geruild bleef er niet veel meer over. Niet veel later won ons geheime wapen. De meeste teams hebben een GM als geheim wapen. Die luxe heeft Apeldoorn niet nodig, want Frenk van Harreveld leverde een strakke pot af in het Hollands. Jasel Lopez was de hele partij aan het reageren op de plannen van Frenk, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Frenk in het eindspel de partij naar zich toe trok.

Frenk van Harreveld
Geheim wapen Frenk van Harreveld

Toen was de tussenstand 3,5-3,5 met nog drie borden te gaan. Een blik op die borden leerde ons dat er maximaal een gelijkspel in zat. Max was een gelijke stelling aan het pressen tegen Rob Duijn, terwijl Arthur van de Oudeweetering en Merijn van Delft remise moesten keepen tegen Lennart Dek en David Klein. Na een tijdje wist Max toch wat te bereiken, maar op het moment suprême wist hij de winnende voortzetting niet te vinden, waarna remise het resultaat was. Arthur wist uiteindelijk zijn stelling niet bij elkaar te houden en moest na een lang gevecht het punt aan Lennart overlaten. Met een tussenstand van 5-4 voor Kennemer Combinatie was David Klein niet van plan Merijn een gemakkelijke remise te geven om de overwinning veilig te stellen. Na een paar gemiste winstkansen voor David en een gevecht van maar liefst 100 zetten, werd het uiteindelijk toch remise.

Al met al een verdiende overwinning voor Kennemer Combinatie. De volgende ronde hopen we weer aan de goede kant van de streep te staan.

  MuConsult Apeldoorn    2349 - Kennemer Combinatie 2396 4½ - 5½
 1. Merijn van Delft      2396 - David Klein     2504 ½ - ½
 2. Thomas Beerdsen      2436 - Miguoel Admiraal   2438 0 - 1
 3. Nico Zwirs         2364 - Wouter Spoelman   2563 ½ - ½
 4. Sjef Rijnaarts       2354 - Christov Kleijn   2456 0 - 1
 5. Alexander Kabatianski   2388 - Ali Bitalzadeh    2388 ½ - ½
 6. Stefan Kuipers       2483 - Quinten Ducarmon   2483 ½ - ½
 7. Arthur v.d. Oudeweetering 2285 - Lennart Dek     2277 0 - 1
 8. Frenk van Harreveld    2141 - Jasel Lopez     2351 1 - 0
 9. Max Warmerdam       2361 - Rob Duijn      2176 ½ - ½
10. Tim Lammens        2282 - Ilias van der Lende 2327 1 - 0

’t Andere verslag | foto’s op Google | partijen in pgn | stand in Meesterklasse

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.