Pech voor Putten

KNSB-bekercompetitieOp 22 november vond de wedstrijd MuConsult Apeldoorn – PSV/DoDO plaats in ronde 2 van de KNSB Bekercompetitie. Van tevoren zou het op papier een lastige wedstrijd worden voor de club uit Putten, maar in werkelijkheid werd het nog erger. Autopech zorgde ervoor dat ze niet compleet aan de wedstrijd konden beginnen en het vierde bord leeg bleef.

Aan bord 1 speelde Thomas Beerdsen namens Apeldoorn met wit tegen Ewoud ’t Jong. In een vrij saaie gelijkopgaande partij wist Thomas uit het niets een pion te winnen en daarmee de partij.

Op bord 2 kwam Merijn van Delft voor het eerst in 20 jaar weer op de clubavond. Hij mocht met zwart tegen Kevin van Brummelen. Nadat Merijn al snel out of book was won hij na wat gemanoeuvreer een pion en even later een volle toren waarna de partij afgelopen was.

Marcel Boel had wit aan bord 3 tegen Rogier Dijk. Deze partij was het spannendst en ging alle kanten op. Marcel kwam snel minder te staan uit de opening, maar na wat onveilige zetten van zwart kreeg wit een behoorlijke aanval. Het was echter lastiger dan het leek om deze aanval goed door te zetten en zwart won een kwaliteit gevolgd door dameruil. Het verloren eindspel wist Marcel nog te keepen naar remise.

Op bord 4 had Freddie van der Elburg een relaxte avond aangezien dit bord leeg bleef aan Puttense kant.

Uitslag 3,5-0,5 dus, zeker geen slecht begin van dit bekerseizoen, waarin we weer zullen vechten voor een finaleplaats!

Zie ook MuConsult Bekerteam door

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.