Terechte nederlaag

In de vierde ronde van de Meesterklasse speelden we met MuConsult Apeldoorn uit tegen En Passant. Over het spelverloop kunnen we kort zijn: aan de onderste helft van de borden zaten we er goed bij, maar aan de bovenste helft van de borden kwamen we er niet aan te pas en verloren we alle vijf de partijen.

Zelf begreep ik helemaal niets van de stelling en werd snel en soepel weggetikt door Friso Nijboer. Stefan Kuipers speelde een stuk degelijker, maar werd overklast door Jan Smeets in een dameloos middenspel. Max Warmerdam kwam er in een complexe Siciliaanse stelling niet aan te pas tegen Benjamin Bok. Thomas Beerdsen begon redelijk, maar raakte de draad kwijt tegen Slava Ikonnikov. Nico Zwirs mishandelde het toreneindspel tegen Manuel Bosboom. Eigenlijk scoren we altijd wel wat tegen de grootmeesters (over de eerste drie ronden beschouwd zelfs een mooie 5 uit 8, nu dus gecorrigeerd naar 5 uit 12), maar afgelopen zaterdag wilde het niet vlotten.

Vier dames op één bord
Aan de onderste helft werd er wel op los gescoord. Armen Hachijan leverde een strakke overwinning af op Henk Vedder. Spectaculair was dat er opeens vier dames op het bord stonden, maar de ontwikkelingsvoorsprong van Armen bleef de doorslag geven. De partij tussen Sjef Rijnaarts en Richard Vedder was een stuk onduidelijker, maar Sjef is in goede vorm en trok de partij in tweede instantie naar zich toe. Positief was ook dat Alexander Kabatianski weer eens een lekkere partij won, tegen Jan Willem van de Griendt. Tim Lammens had een zeer spannende partij tegen Rick Lahaye, een fascinerende strijd tussen loperpaar en paardenpaar. Middels dameruil had Tim een mooi eindspel kunnen krijgen met zijn lopers, maar met dames erop maakte Rick er een stukoffer van en won in de aanval. Arthur van de Oudeweetering probeerde het nog lang, maar moest uiteindelijk in remise berusten tegen Laurents van Twillert.

Langstdurende partij: Van de Oudeweetering – Van Twillert
Het is duidelijk een zwaar seizoen, omdat er geen zwakke teams meer in de Meesterklasse zitten. Maar MuConsult Apeldoorn is een jong team met potentie, dus we zullen van ons af blijven bijten.

  En Passant         2401 - MuConsult Apeldoorn     2357 6½-3½
 1. GM Friso Nijboer      2500 - IM Merijn van Delft     2392 1-0
 2. GM Jan Smeets       2600 - IM Stefan Kuipers      2446 1-0
 3. GM Benjamin Bok      2609 - FM Max Warmerdam       2375 1-0
 4. GM Vyacheslav Ikonnikov  2521 - IM Thomas Beerdsen      2433 1-0
 5. IM Manuel Bosboom     2396 - Nico Zwirs          2376 1-0
 6. FM Richard Vedder     2259 - FM Sjef Rijnaarts      2337 0-1
 7. Laurents van Twillert   2044 - IM Arthur v.d. Oudeweetering 2297 ½-½
 8. IM Jan Willem v.d. Griendt 2359 - IM Alexander Kabatianski   2364 0-1
 9. Rick Lahaye        2386 - FM Tim Lammens        2285 1-0
10. IM Henk Vedder       2339 - FM Armen Hachijan      2264 0-1

’t Andere verslag | foto’s op Google | partijen downloaden

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.